De derde wedstrijd deze week speelde de Barendrechtse ploeg in Bemmel. Tegen Lekdetec.nl kon coach Van Rangelrooy weer beschikken over Marlou de Kleijn, Robyn Bouwer is nog niet fit genoeg om te spelen. Bij Bemmel ontbreekt Katoo Koenen in de selectie.

Lekdetec.nl verloor afgelopen woensdag ruim van Jolly Jumpers, maar laten bij de start van de wedstrijd meteen zien waar zij toe in staat zijn. 4Consult/Binnenland is absoluut niet bij de les en bij 17-5 vluchten de Barendrechters in een time-out. Die minuut rust en overleg helpt de ploeg om de schade te beperken, maar de 26-12 achterstand na het eerste kwart is erg ruim.

In de loop van het tweede kwart loop de achterstand op tot 19 punten (36-17). Van Rangelrooy switcht naar een zone-defense die een aantal verdedigende stops oplevert. Als Gabriëlle van den Bosch dan een driepunter binnen schiet gevolgd door een score van Lisa van den Adel zit Binnenland weer enigszins op het juiste spoor. Net voor rust gooit Chermensa van la Parra er een driepunter in, waardoor er et een verschil van twaalf (41-29) gerust gaat worden.

In de rust wijzigt Van Rangelrooy zijn verdedigende strategie. Die strategie werpt zijn vruchten af. Roos Koopmans maakt erg goede (verdedigende) minuten en aanvallend lukt er nu wel weer veel. Op de helft van het tweede kwart is het verschil nog maar vijf punten. O.a. door scores van Marlou de Kleijn, Lisa van den Adel en de eerder genoemde Roos Koopsmans staat het 45-40 en voelt Bemmel de hete adem van Binnenland in haar nek. Het lukt Binnenland om ook in het tweede deel van dit kwart door te drukken. Met name Jamailah Adams laat nu haar klasse zien met een score, assists en verdedigende stops. Bij 49-49 eindigt het derde kwart en is Binnenland volledig terug in de wedstrijd. De 12 punten achterstand zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Het laatst kwart staat vol van de spanning. Bemmel neemt “gewoon” weer een voorsprong van vier punten (55-51). De Barendrechtse brigade laat zich echter niet van de wijs brengen en komt weer terug tot 62-62. Het lukt zelfs door een score van Eline Kasius om weer een voorsprong te pakken. Daarna volgen echter 3 missers van 4Consult, terwijl de thuisploeg die kansen wel maakt (68-64). Binnenland moet dan fouten maken om de klok te stoppen en daar maakt Lekedect.nl gebruik van. Zij zetten de einduitslag op 70-64.

Een teleurstellend resultaat voor Van Rangelrooy en zijn team. Er lagen zeker kansen om te winnen en met het oog op deelname aan de final four was dit een belangrijke wedstrijd. De ploeg mag niet te lang treuren, want aankomende maandag om 20:30 wordt er voor de beker gespeeld tegen Lokomotief uit en in Rijswijk. Bij die ploeg spelen oud-Binnenlanders Maxime Essenstam een Inez van Hulsen.