Na een break vanwege een interland van het Nederlands team mochten de dames van 4Consult/Binnenland aantreden tegen de nummer één-na-laatst uit Haren. De ploeg uit Haren, genaamd Keijser Capital Martini Sparks, maakt het menig tegenstander behoorlijk lastig alleen leidt  dat nog niet tot winstpartijen. Aan de zijde van Binnenland zitten Marlou de Kleijn (geblesseerd) en Robyn Bouwer (ziek) op de bank. 

De ploegen beginnen voortvarend en tot 9-9 gaan de ploegen gelijk op. Daarna scoort de thuisploeg maar liefts vijf minuten niet, terwijl de Harense tegenstander wel het netje vindt. Bij het einde van het kwart staat er dan ook een 9-15 achterstand op het bord. De achterstand komt vooral doordat van de tien driepuntspogingen er geen één door de ring verdwijnt. 

In kwart twee gaan die pogingen juist wel door de ring. Zowel Chermensa van la Parra als Gabriëlle van den Bosch gooien er drie driepunters in. Daarmee hebben zij een groot aandeel in de Barendrechtse score dat kwart. De verdediging sluit nu ook een stuk beter dan in het eerste kwart en dat zorgt voor veel rebounds en kansen. De 31 punten die de thuisploeg maakt ten opzichte van de twaalf van de tegenstander zorgt voor een redelijke voorsprong (40-27) bij rust.

Na rust blijft Binnenland doorgaan waar het gebleven is: scoren. Eline Kasius verdubbelt dit kwart haar punten aantal naar 14 punten en ook Chermensa van la Parra gooit er weer twee driepunters in. Aan de andere kant maakt Bente van Beers vijf van de in totaal negen Harense punten dit kwart. De voorsprong voor 4Consult loopt echter op na een periode stand van 19-9 naar een comfortabele 59-36.  Coach Van Rangelrooy houdt vanaf dat Myrthe den Heeten en Jamailah Adams aan de kant i.v.m. kleine pijntjes. Hij kan daarna veel minuten uitdelen aan zijn jeugdspeelsters. Beyza Okayben, Jamy de Kock en Eva van Oosten spelen  allemaal meer dan zes minuten dit kwart. Roos Koopmans wordt het laatste kwart helemaal niet gewisseld en draagt vier punten bij aan de Barendrechtse score. Noemenswaardig zijn, tot grote blijdschap van haar teamgenoten, de eerste officiële punten van Beyza. Onder aanvoering van Chermensa van la Parra, lopen de “jonkies” uit naar een maximale voorsprong van 25 punten. Zij wordt gekroond tot speelster van de wedstrijd en ontvangt uit de handen van speaker Bram de door Het Rozenpakhuys uit Barendrecht de dik verdiende bloemen. Dat is echter pas na de  laatste zoemer als er een eind uitslag van 76-45 op het bord staat. 

Na afloop kijk coach Van Rangelrooy positief terug op de wedstrijd: “Verdedigend hebben we weer stappen gemaakt, dat is mooi om te zien. Aanvallen starten we matig, maar herstellen we ons in het tweede kwart fantastisch. Al met al een degelijke overwinning waarbij een ieder veel heeft kunnen spelen.”

Chermensa van la Parra (20 punten), Eline Kasius (14 punten), Gabriëlle van den Bosch (14 punten) en Jamailah Adams (8 punten en 6 assists).

Er volgen nu twee uitwedstrijden voor de gedeeld nummer één 4Consult/Binnenland. Aankomende dinsdag gaat de ploeg naar Utrecht toe om tegen nummer laatst Cangeroes te spelen. Daarna op vrijdag (ja, vrijdag!)  mag de ploeg bij nummer drie Lekdetec.nl/Bemmel op bezoek. Twee belangrijke wedstrijden in de strijd voor een top 3 notering en plaatsing voor de final four in Den Helder.

UITSLAGEN

Loon Lions VSE 168 – 50Lekdetec.nl VSE 1
4Consult/Binnenland VSE 176 – 45Keijser Capital Martini Sparks VSE 1

STAND

#TEAMGESPEELDPUNTEN
1Loon Lions VSE 11016
24Consult/Binnenland VSE 11016
3Lekdetec.nl VSE 11014
4Sportiff Company Grasshoppers VSE 1912
5Jolly Jumpers VSE 1910
6Dozy BV Den Helder VSE 196
7Keijser Capital Martini Sparks VSE 1102
8BC Utrecht Cangeroes VSE 190