De basketballers van Vertom/Binnenland moesten zich tegen de ongeslagen lijstaanvoerder Attacus (Veghel) na twee verlengingen gewonnen geven. Zowel na de reguliere speeltijd (66-66) als na de eerste verlenging (76-76) hielden beide teams elkaar in evenwicht. In de extra tijd verloor Vertom/Binnenland nipt met 84-88.

Trainer/coach Eric van Ooijen kan in de wedstrijd tegen Attacus geen beroep doen op de geblesseerde Jasper van den Adel en routinier Sjoerd van Vilsteren. Van Vilsteren speelde de finale van het 3×3 basketbalcircuit in Japan. De selectie werd aangevuld met het jeugdige talent Timo Westerdijk.

Vooraf wisten de Barendrechters dat het tegen Attacus een lastig kluif zou worden. De ongeslagen koploper van de landelijke eerste-divisie had in de 5 gespeelde wedstrijden mooie resultaten neergezet. Maar de thuisploeg wilde in de ‘eigen’  sporthal de Driesprong voor een verrassing zorgen. 

Leidsman Van Ooijen startte met Thomas de Weerd, Ronald Schouten, Reinier van Vilsteren, Wouter Cabaret en Kevin Karam. Vanaf de sprongbal ging de wedstrijd gelijk op. Met een klein voordeel in het voordeel van Vertom/Binneland werd het 1e kwart afgesloten: 17-15. Ook in de tweede periode werd het onderlinge verschil nooit groter dan 3 punten. Met een kleine achterstand zocht de Barendrechtse hoofdmacht de kleedkamer op: 32-34.

De lijn werd in de tweede helft doorgezet. In de derde periode gaven beide formaties elkaar niets toe. Bij een achterstand van 43-45 zette Vertom/Binnenland aan. Het verschil werd snel omgezet naar een ruime voorsprong werd 52-45. De Brabanders namen direct een time-out. De uitwerking van de minuut pauze was direct zichtbaar. De Brabanders reduceerde snel het verschil tot 54-53. Richting het eind van de wedstrijd blijft Vertom/Binnenland aan de goede kant van de score. Pas in de slotseconden komt Attacus met twee benutte vrije worpen langszij: 66-66. Een verlenging van 5 speelminuten is het gevolg. Onder aanvoering van aanvoerder Thomas de Weerd loopt Vertom/Binnenland uit naar een 75-70 voorsprong. In de spannende slotminuut kan de voorsprong echter geen stand houden. Door een driepunter in de laatste seconden schiet Attacus zich opnieuw naast de Binnenland-heren: 76-76. Dit betekent dat de wedstrijd opnieuw met 5 extra speelminuten wordt verlengd.

In de 2e toegift kon Vertom/Binnenland niet meer beschikken over Kevin Karam (werk) en moesten Reinier van Vilsteren en Thomas de Weerd met 5 persoonlijke fouten naar de kant. Snel werd tegen een achterstand van 76-81 aangekeken. Op inzet probeerde de in het blauw gehulde formatie zich terug te vechten. Helaas. De ploeg van Van Ooijen moest zich met 84-88 gewonnen geven. Toch was de trainer na afloop tevreden: “Wij hebben bij vlagen goed basketbal laten zien. Als wij elke wedstrijd met deze instelling spelen, mogen ze van ons nog meer verwachten dit seizoen”. 

Voor Vertom/Binnenland scoorden Thomas de weerd (22), Kevin Karam (14), Georgios Lingers (13), Ronald Schouten (11) en Wouter Cabaret met 10 punten zich in de dubbele cijfers.

Komende zaterdag speelt Vertom/Binnenland Heren 1 in Bergen op Zoom tegen WBB Giants. De wedstrijd begint om 20.30 uur in sporthal Tuinwijk.