Komende zaterdag reizen de Barendrechters af richting Tubbergen. In het oosten van het land, zo’n 200 kilometer van Barendrecht, zullen de degens gekruist worden met Jolly Jumpers. In het sportcomplex De Vlaskoel staat inmiddels een nieuwe coach aan het roer. Mart Kieftenbeld werd na een aantal wedstrijden aangesteld een wist in een van zijn eerste wedstrijden meteen met zijn ploeg te stunten, Grasshoppers werd in Tubbergen verslagen. Al jaren wordt er in Tubbergen talent voortgebracht, ook dit jaar komen er weer pareltjes boven drijven. Groot voorbeeld hiervan is de pas 15-jarige topscoorster Jade Brughuis. Zij scoorde in haar eerste games in de dames eredivisie maar liefst 12 punten per wedstrijd. 

In Barendrecht krijgen de talenten dit jaar ook meer de kans. Chermensa van la Parra behoort bijvoorbeeld ook nog tot de groep talenten, maar krijgt vaak een basisplaats van Joost van Rangelrooy toebedeeld. Daarnaast lieten de andere drie jeugdige talenten zien goede minuten te kunnen maken. Voor de ontwikkeling van die talenten, maar ook voor de club een goede ontwikkeling. Het zal coach Van Rangelrooy een deugd doen dat zijn ploeg steeds fitter wordt en er geen speelsters geblesseerd zijn. Tegen Tubbergen zullen de  Barendrechtse dames alle zeilen bij moeten zetten om de punten mee terug te kunnen nemen. Of dat ook gaat lukken zullen we na ongeveer 1,5 uur basketball en 450 kilometer rijden weten.

Stand

14Consult/Binnenland VSE 1610
2Lekdetec.nl VSE 1610
3Loon Lions VSE 168
4Sportiff Company Grasshoppers VSE 156
5Jolly Jumpers VSE 166
6Dozy BV Den Helder VSE 164
7Keijser Capital Martini Sparks VSE 162
8BC Utrecht Cangeroes VSE 150