Zaterdag, 26 oktober 2019. Het opleidingsteam van Binnenland, combinatie van v14.1 en v16.2-speelsters verschijnt in Rotterdam voor het eerst met het voltallige team. Aangezien v16.1 niet hoefde te spelen, mogen zowel Milou als Kirsten meedoen. Milou neemt het voortouw als guard en maakt gebruik van haar balvaardigheid en toont haar eigen acties, tegelijkertijd zorgt zij ervoor dat het team als geheel beter presteert.

Milou, Kirsten, Paula, Nina en Moira openen. Coach Judith heeft duidelijke instructies gegeven om break te spelen, maar als dat niet gaat om vanuit de set-aanval te kijken voor eigen opties of een pass. Het is een fysiek keiharde wedstrijd. Roba-meisjes verdedigen eigenlijk alleen maar de bal en het mag regelmatig die naam “verdedigen” niet hebben. Milou is regelmatig het mikpunt van duw in de rug en ander duw- en trekwerk. 

Milou domineert de aanval in het eerste kwart met 10 punten, Eve en Sema scoren beide ook. Roba kan nog wel bijblijven vooral omdat de verdediging van Binnenland niet attent uitblokt en de Rotterdamse meisjes groter en vechtlustiger zijn. Daardoor pakken zij veel aanvalsrebounds en krijgen zij tweede kansen om te scoren. Eve maakt zomaar twee fouten en gaat naar de kant. Coach Judith blijft hameren op inhalen, niet slaan/grijpen naar de bal en handen in de lucht bij de schietende tegenstander. Periode 1:13-14

In kwart twee worden de punten wat beter verdeeld. Milou, Nina, Mea, Eve en Kirsten gaan allemaal met succes naar het bord. Toch moet Nina weer gewisseld worden, omdat zij te veel persoonlijke fouten (slaan naar de bal) krijgt. Daarnaast wordt de dubbelteaming niet uitgevoerd en krijgt Roba dus te makkelijk de bal over de middenlijn. De pure vechtersmentaliteit van Roba houdt ze op de been, hoewel de Barendrechtsen laten zien dat zij technisch vaardiger zijn. Periode 2: 22-34.

In periode 3 had de voorsprong uitgebouwd moeten worden, maar het lukt niet weg te lopen van Roba. Er wordt hard gewerkt en er zijn mooie passes en eigen acties, maar verdedigend is er te weinig druk en geen dubbelteaming. Soms weten meisjes niet wie ze moeten verdedigen. Verdedigen is het speerpunt van deze wedstrijd en bepaalt het wisselbeleid. Wie niet verdedigt, zit.

Eve geeft een goede outlet pass na haar rebound, Moira ontvangt en geeft een goede lange pass (assist) op Nina die een goede lay up loopt; Mea ontvangt in de aanval op de elleboog een pass en passt blind door op de insnijdende Sema die scoort. Een prachtig uitgespeelde aanval is genoteerd. Milou en Nina blijven gaan, maar de voorsprong slinkt naar 7 punten door gebrek aan rebound en druk in de verdediging. Periode 3: 40-47.

Alles hangt dus af van periode 4. Roba maakt een 6-0 run en er staat nog slechts één punt voorsprong op het bord: 46-47. Charity en Milou houden het hoofd koel en scoren, maar Roba doet dat ook: 48-51. Het wordt ongemeend spannend. Milou pakt twee scores, maar Kirsten en Sema maken twee dure fouten. Roba krijgt vrije worpen en gaat naar de vrije worplijn. Het helpt hen niet: twee mis. Daarna scoort Roba wel gevolgd door een mooi schot van Paula, wederom een Barendrechtse fout (kleine wraakactie van Milou die het constante gebeuk van Roba zat is) en er wordt één vrije worp aan Rotterdamse zijde verzilverd.: 51-57. Coach Judith neemt een time out en maant de meisjes tot rust. “Wij staan voor, zij moeten scoren en wij mogen scoren, speel met een extra pass.” Eve begrijpt de boodschap en geeft een assist op de backdoor snijdende Milou: 51-59. Paula krijgt uit een extra pass een vrij schot, Roba scoort tegen, maar maakt ook een fout. Eve heeft alles gegeven en is moe, zij kan de vrije worden niet meer maken. Het is voldoende. Eindstand: 53-63. Er is hard gewerkt en nog veel oefenstof om over na te denken. De winst gaat mee naar Barendrecht.

Scores: Milou: 28; Nina: 11; Paula: 4;Charity: 4;Mea: 4; Sema: 4; Kirsten: 2; Eve: 6

Zaterdag: 9 november, 9.45 uur, Grasshoppers v16.3 vs Binnenland v16.2