Zowel in Barendrecht als in Utrecht heerste het blessurespook de afgelopen weken. Jamailah Adams en Roos Koopmans zijn op de weg terug, maar waren nog niet beschikbaar voor wedstrijdminuten. Cangeroes had maar liefst drie speelsters die niet mee konden doen: Renee Hoveling, Kim Bos en Marit  Siersema. In Barendrecht teert men op een iets bredere selectie en werd er ruimschoots minuten gegeven aan de U20 speelsters.

De opening is voor de ploeg van Joost van Rangelrooy, een 9-0 run wordt verlengd tot een 21-3 na een kleine vijf minuten spelen. 4Consult Binnenland maakt veel drives naar de basket en komt ook van afstand tot een goed schotpercentage. Doordat het zowel aanvallend als verdedigend sterk is wat de “blauwe” dames laten zien loopt de voorsprong op: 30-10. Lisa van den Adel heeft dan al 8 punten gescoord, eentje meer dan haar maatje Eline Kasius.

In het tweede kwart stokt de Barendrechtse productie iets, maar blijft het verdedigend wel de juiste dingen doen. Bij een tussenstand in de rust: 50-21, lijkt een slachtpartij in de maak. De breakes die gelopen worden zijn soms van hoog niveau, zo ook de assist van Marlou de Kleijn op Eva van Oosten die met een lange bounce pass perfect bedient word en scoort.

De tweede helft in een stuk minder van de kant van 4Consult/Binnenland. Cangeroes daarentegen laat zien de schade te willen beperken. Het lukt de Utrechtse dames zelfs om het kwart te winnen, dit tot grote ontevredenheid van de supporters en coach Van Rangelrooy. Het laatste kwart vangt aan bij een 63-38 voor Binnenland. In dat laatste deel geeft de thuisploeg meer gas en loopt de voorsprong weer op. De helft van de productie in het laatste kwart is in handen van Jamy de Kock (6) en Eva van Oosten (6). Laatstgenoemde speelt, als u20-er, zelfs het gehele laatste kwart. De uiteindelijk grootste voorsprong van 36 punten wordt bij een eindstand van 87-51 bereikt.

Het was Marlou de Kleijn die met 20 punten, 8 assists, 5 rebounds en 4 steals terecht de bloemen als speelster van de wedstrijd kreeg.  Eline Kasius behaalde een mooie double-double met 13 punten en 11 rebounds. Gabrielle van den Bosch (11) en Lisa van den Adel (10) waren de andere speelsters met dubbele cijfers in punten.

Komende woensdag (23 oktober) gaat 4Consult Binnenland op bezoek bij Sportiff Company Grasshoppers dat vorig seizoen landskampioen werd. Daarna volgt op zaterdag 26 oktober (18:00) een thuiswedstrijd tegen Dozy Bv Den Helder. Twee topwedstrijden in één week, winst is natuurlijk meer dan welkom.