De trip naar het verre noorden, Haren, werd in de vroege uren vanuit Barendrecht gestart. Myrthe den Heeten legde die reis niet af, zij is op reis voor een toernooi met het 3×3 U23 Nederlands team. Naast Jamailah Adams voeg nu ook Roos Koopmans zich bij de geblesseerden. Zij ging op de laatste training voor de wedstrijd hard door haar enkel. Joost van Rangelrooy  kon de steun van de geblesseerden goed gebruiken want zowel Michel Appers (met de VU16 mee) als Linda Appers (ziek thuis) waren niet beschikbaar als assistent.

4Consult/Binnenland start de wedstrijd in Haren goed. De Martini Sparks worden twee minuten op een 0-14 achterstand gezet. Het is zaak voor Van Rangelrooy om de grotere meiden uit de foutenlast te houden, helaas mislukt dat. Zowel Eline Kasius als Lisa van den Adel lopen al snel tegen twee fouten aan. Dat biedt meteen al kansen voor de u20-speelsters: Eva van Oosten, Jamy de Kock en Evianne van Toor. Van Oosten komt meteen scorend door en voegt ook nog een driepunter toe aan de score. Als het kwart beëindigt wordt bij een 11-24 lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Barendrechters.

Daar waar de productie in het eerste kwart van zes Binnenlandse dames kwam, stokt de productie in kwart twee. Alleen Marlou de Kleijn, Gabrielle van den Bosch en Robyn Bouwer weten het netje te vinden. Aan Harense kant zijn het Bente van Beers en Demi Mulder die punten produceert en haar team terug brengt in de wedstrijd. De voorsprong slinkt en als de rust bij 30-37 aanbreekt lijkt een stunt in de maak voor het thuisteam.

Binnenland start na de rust goed en loopt meteen uit naar een 16 punten voorsprong. Een Harense run verder is het echter slechts weer acht punten. Het lukt de 4Consult dames niet om lost te komen van de Sparks, het is duidelijk dat het niet loopt zoals het zou moeten lopen. Danielle Pruys, vorig jaar nog voor Binnenland spelend, komt dit kwart scorend goed door, aan Binnenlandzijde is de score weer wat meer verdeeld. Echter wordt dit kwart met één punt verloren en dus komt het aan op de laatste tien minuten.

Eline Kasius krijgt twee vrije worpen en maakt beiden. Als Haren antwoord is het verschil nog steeds zes punten. De driepunter van Jamy de Kock zorgt ervoor dat het verschil oploopt en uiteindelijk nooit meer kleiner wordt. Vijf punten op rij van Lisa van den Adel zorgen voor een gat van 14 punten. Met nog een aantal minuten te spelen is de winst dan wel zeker. Eva van Oosten mag na haar debuut vorige week, nu een prima wedstrijd afsluiten met een driepunter (totaal 8 punten). De eindstand op de Harense borden is uiteindelijk 53-69.

Van Rangelrooy zal wat grijze haren rijker zijn geworden, maar mag uiteindelijk twee punten op de ranglijst bijschrijven. Topscoorster aan Barendrechts kant was Marlou de Kleijn met 24 punten. Eline Kasius volgde, ondanks haar vroege foutenlast, met 11 punten.

Volgende week komt Cangeroes naar sporthal De Driesprong toe. De wedstrijd zal om 18:00 beginnen. Lukt het Binnenland de ongeslagen status vol te houden?