Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 21 juni 2011
Barendrecht Legends zegevieren in Brussel (Diversen .)


Wekenlang was het onderwerp van gesprek op de dinsdagavond na de training. Een combinatieteam van Heren 5 en recreanten zou onder de naam Barendrecht Legends, in Brussel, in de voor velen bekende sporthal in de Zespenningenstraat (Rue des Six Jetons), een toernooitje afwerken.

De familie Den Hoedt had de organisatie stevig in handen. Leo had gezorgd voor de contacten, Ron voor de tenues van Heren 1 en vader Frits zorgde voor contacten ter plaatse mbv een plakboek wat hij daar ooit had achtergelaten. Een goede trainingsopkomst en in de week ervoor een etentje, waar de strategie nog eens doorgenomen werd, moesten de basis zijn voor een paar klinkende overwinningen.

Het was een 35+toernooi en Jorik was de enige die daar eigenlijk niet aan voldeed. De gemiddelde leeftijd van 45 jaar voldeed echter ruimschoots.

In het eerste kwartier in de hal had ieder zo zijn eigen gedachten. Bijna iedereen had hier zelf gespeeld als mini of zijn zoon(s) als mini aangemoedigd. Het licht in de zaal en de koffie in de kantine waren ook nog hetzelfde. Het eerste te donker en het andere te licht.
Leo had voor een ruime reistijd gekozen, zodat we ook onze tegenstanders van die dag nog tegen elkaar konden zien spelen. De wedstrijden waren 2 keer 20 minuten doorlopende tijd.
We concludeerden dat er een sterke en een zwakke tegenstander was. Met een team van 8 man en van 6 man tegen ons team van 10 man; dat moest te doen zijn.
Iedereen paste moeiteloos in het heren1-tenue. Uit sommige shirts borrelde nog wel een mengsel van zweet en bier omhoog van na de kampioenswedstrijd, maar dat was een goede inspiratie. (De dunk achterover van Niek in het shirt van Sjoerd is er niet van gekomen)
De supporters, Huib, Amber en Frits, namen plaats en hadden er alle vertrouwen in.

Huib heeft de teamfoto’s een paar keer gemaakt en vervolgens werd een vlotte warming-up gedaan, al was het alleen al om de toekijkende tegenstander te imponeren, want die had net een wedstrijd gespeeld. Hun naam: The Tigers Halle. Daar werd natuurlijk niemand bang van.

Met lid van verdienste Theo natuurlijk in de basis begon men scherp aan de wedstrijd.Dat de tegenstander al warm was mocht de pret niet drukken. Het was een gelijk opgaande strijd totdat de legends het nodig vonden om veel ballen aan de tegenstander cadeau te doen en het kampioenschap lay-up’s over de ring gooien te bedenken. Er ontstond een achterstand van 12 punten. De schrijver van dit verhaal vond het toen wel genoeg. Gooide er wat drietjes in en met 32-30 achterstand gingen we even uitblazen.
Na de rust begreep iedereen de bedoeling wat beter. De legends gooiden er 20 punten in tegen de tegenstander 0. Daar kwamen de Tigers natuurlijk niet meer over heen. Verder de wedstrijd uitgespeeld voor de gezelligheid. Eindstand 50-60 en iedereen had zijn scorende inbreng gehad.

De tweede wedstrijd die daar direct op volgde was tegen de organiserende vereniging BCS 23. Zij hadden een wedstrijdje rust gehad. Maar goed ook, want ze waren met zes man.
De legends begonnen weer in de beproefde samenstelling. Dat leverde direct een voorsprong op van 18-2. Theo hield het voor gezien met een irritante achillespees en even later was ook Gerwin het zat. Zijn kuit sputterde tegen. Het concept aanpassen leek geen probleem, maar de tegenstander greep zijn kans en kwam terug tot 6 punten. Ondanks de routine die legends gewoonlijk hebben, zag ik hier en daar wat gespannen gezichten. Dit was toch de tegenstander waar we wel even overheen zouden lopen. Het liep goed af met 63-55, maar de eerste match was toch wat beter. Maar ja, twee wedstrijden achter elkaar met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar….
Ron gooide er van diverse posities 33 in, Stoepie vooral onder ring 20, Gerwin vooral van de kop 16, Leo layupte er 15 in, Niek van afstand en Almar met 5 vrije worpen 13 punten, Jorik 7, Johan 4, Gerard 3 en Theo 2.

Dus kampioen Veteranentoernooi Brussel. Na een paar Jupilers ging men over tot de prijsuitreiking. Elke ploeg ontving een wandelstok met insciptie.


Een zeer toepasselijke prijs die binnenkort te bewonderen zal zijn in de Tipp-inn.Tijdens het douchen bleek het nodig om Huib-paparazzi uit de kleedkamer te verwijderen. Hij zegt dat hij die foto’s heeft gewist.


Vervolgens net als de mini’s elk jaar een rondje Markt, een lichte maaltijd en weer weg. De auto,s zijn weer onbeschadigd teruggevonden. Een file van een uurtje zorgde voor wat oponthoud, maar als kampioenen lach je daarom.
De afspraken voor volgend jaar zijn gemaakt. Maar eens kijken of er geselecteerd moet worden, want kampioen worden in Brussel wil iedereen wel. Zie je het voor je op de site: ‘try-ouds’ voor Barendrecht Legends.
 


Next Games
Renes/Binnenland Dames 1 versus Dozy BV Den Helder thuis
21-10-2017, 19:00uVertom/Binnenland Heren 1 versus De Hoppers uit
28-10-2017 20:30u


Afval Loont Saldo
255
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

19 oktober, jarig.
Vandaag geen verjaardagen.

Agenda.
AGENDA
19-10 Bestuur
28-11 Kantinecom.
11-12 ALV

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.