Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 27 november 2011
Heren 22-1 wint met teamspel overtuigend van BS Leiden (Heren 22-1 Team)


Wedstrijdverslag Heren 22-1 thuis tegen BS Leiden 20-2

Wij hadden al twee keer uitgespeeld tegen BS Leiden en gewonnen van ze. Dit weekend dan thuis in de Driesprong maar door blessures, Mitchell en Nick, en andere prioriteit zaken waren wij slechts met 7 man. BS leiden was ook met slechts 7 spelers komen opdagen, dus dat was in evenwicht. Wij van start met Jos en Amrith als guards, Thomas en Spierbal als forwards en Finn een beetje rond de bucket. Het eerste kwart ging bij ons moeizaam van start. We stonden al direct tegen een paar punten achterstand aan te kijken in het veld.

Met een mooie driepunter van Amrith kwamen wij terug. BS Leiden had de tactiek om zone verdediging af te wisselen met man to man en dat schakelen bij ons in de offense koste wat moeite. We gaven ze daarbij veel te veel ruimte in hun aanval met als gevolg insnijdende spelers in onze bucket die met fouten afgestopt moesten worden. Eind eerste kwart gingen wij gelukkig dichter op de bal verdedigen en dat zorgde voor bal winst en een paar snelle omschakelingen naar de aanval. Remco en Jos trokken in de laatste minuut de punten stand naar een gelijk getal: 19-19. Zowel verdedigend als aanvallend hadden wij begin tweede kwart overwicht op BS Leiden. Jeffrey stond hun lange man sterk te verdedigen en aanvallend kon Spierbal mooi gebruik maken van het blok en dan het afstand schot nemen die er lekker in vielen.
 
Na zes minuten in het 2e kwart hadden wij afstand genomen van BS Leiden, 32-23 stond er op het score board. Aan BS Leiden kant zorgde hun nummer 6 nog wel voor aanvallende dreiging en dat koste ons verdedigend de nodige team fouten die daardoor gingen oplopen. In de laatste minuut van het 2e kwart scoorde Finn twee keer en zodoende was de ruststand 45-34.

In de kleedkamer afgesproken dat wij het 3e kwart zouden overgaan op full court MTM na een score. Na de rust schiet Thomas er direct een driepunter in. MTM gehele veld waren we even vergeten. Amrith en Finn scoren aan onze kant weer en nu zitten we er wel fel op met zijn vijven in het veld. 17 punten is het verschil. Daarna weet BS Leiden toch terug te komen met 6 punten op een rij en door onze fouten last moeten we terug naar half veld MTM. Het verdere gedeelte van het 3e kwart kenmerkt zich door veel gepraat vanaf de zijkant en in het veld tegen de scheidsrechters die zich daar weer aan gaan ergeren waardoor er nog strenger gefloten gaat worden. Aanvallend loopt het wel goed bij ons in deze fase. Amrith maakt een goede drive naar de ring en scoort met een lay-up. We zien Jos (eindelijk) van de kop van de bucket een jumpshot nemen en raak. De bank door het dolle natuurlijk. Finn mag een paar keer naar de vrij worp lijn en ja dan ……..gaan er toch 2 van de 4 in. Jeffrey gaat voor de aanvalsrebound en zet de stand op 62-49.

Start 4e kwart pakt Finn de base line drive een paar keer en wij op de bank vinden het prachtig. Jeffrey maakt een mooie spin move en ja hij gaat er in, het publiek slaat op de borden. Finn weer staat op de vrije worp lijn maar heeft ook mot met hun nummer 5. Daarna krijgt Finn zijn 5e fout en moet eruit. De emoties lopen even hoog op, ook bij de scheidsrechter. Zoals het hoort moet ik de gemoederen tot bedaren brengen en kunnen we weer verder. Met nog 7 minuten te gaan hebben er een paar van ons 4 fouten in het veld, dus dat zou nog spannend kunnen worden. We blijven gelukkig met ons hoofd bij de les. Remco, Amrith en Jeffrey scoren in deze fase. Verdedigend zit het goed, alleen hun nummer 9 weet slim te profiteren van onze fouten last en moet Jos er ook uit met 5 fouten. Aanvallend schieten Thomas en Spierbal beiden nog een driepunter erin en op het eind krijgt Thomas een mooie assist en scoort eenvoudig met een lay-up. Eindstand 82-64. We gaan steeds beter samenspelen en vinden elkaar gemakkelijker in de aanval. Verdedigend moeten we nog meer als een team gaan spelen. En ja die vrije worpen? Wederom 26x op de vrije worp lijn gestaan met elkaar.
A.s. dinsdagavond vertel ik hoeveel erin gingen……….Tenslotte de scores waren als volgt verdeeld: Finn 18, Jeffrey 9, Spierbal 16, Jos 10, Remco 6, Thomas 13, Amrith 10.  


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Loon Lions Thuis
09-11-2019, 20:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen WBB Giants UIT
09-11-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.