Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 22 april 2019
4CONSULT/BINNENLAND UITGESCHAKELD IN PLAY-OFFS (Dames 1 Team)


Het is 4Consult/Binnenland niet gelukt om tegen Solar-systemen Grasshoppers een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen in de halve finale van de play-offs om het Nederlands Kampioenschap. In een kolkende sporthal De Driesprong in Barendrecht werd het na een bloedstollende wedstrijd 66-68 voor de Katwijkse formatie dat hiermee de confrontatie met 4Consult/Binnenland met 3-1 in het voordeel besliste. Zo eindigde dus het seizoen 2018-2019 voor de Barendrechte formatie dat echter met opgeheven hoofd op de serie kan terugkijken. Diegene die dacht dat het voor de regerend landskampioen Grasshoppers een makkelijke serie zou worden kwam bedrogen uit. Elke wedstrijd in de serie was promotie voor het vrouwenbasketball waarin de spanning vaak te snijden was, de intentie en spanning hoog en de inzet van de speelsters en coachws meer dan maximaal. In elke wedstrijd had het kwartje ook de andere kant op had kunnen vallen. Wellicht waren deze wedstrijden wel de beste reeks uit de gehele play-offs!


De eerste paar minuten van de wedstrijd lijkt met name 4Consult/Binnenland verlamd door de spanning, want Grasshoppers kan naar een 0-6 voorsprong weglopen. Myrthe den Heeten, Jamailah Adams en een driepunter van Gabriëlle van den Bosch zorgen daarna echter voor de eerste voorsprong van de thuisploeg. Vervolgens vallen de scores om en om en kan Grasshoppers met een 11-13 voorsprong het eerste kwart afsluiten. In het tweede bedrijf start Lisa van den Adel met een driepunter waarna Maxime Essenstam het eerste kleine gaatje in het voordeel van het team van coach Joost van Rangelrooij kan slaan (21-17). Kort later is het 24-19 maar is het daarna Deborah Vos die eigenhandig Grasshoppers weer op voorsprong brengt (28-29) waarna kort later met 31-34 het rustsignaal klinkt.


Na rust blijven de verschillen minimaal en wisselt het team dat op voorsprong staat enkele keren. Via 41-45 wordt het door Eline Kasius en Myrthe den Heeten 48-45 maar laat 4Consult/Binnenland diverse mogelijkheden onbenut om de voorsprong uit te breiden en kan Grasshoppers uiteindelijk met 48-47 het kwart met een minimale achterstand afsluiten. Het laatste kwart is een thriller van het beste soort waarin beide teams het maximale uit elkaar halen en de supporters van beide teams op de banken staan om hun team aan te moedigen. Tot 57-58 is er geen licht tussen beide teams, maar heel even kan Grasshoppers dan het verschil uitbouwen tot 57-62. 4Consult/Binnenland komt via Maxime Essenstam en Gabriëlle van den Bosch toch weer langszij met nog een kleine minuut op de klok. Een fout op Eline Kasius wordt vervolgens door de arbitrage niet gefloten waarna Grasshoppers met een driepunter direct maximaal profiteert. Eline Kasius scoort wel de 66-67 en na een rake vrije worp van Grasshoppers is het 66-68. 4Consult/Binnenland weet echter niet meer te scoren waardoor het seizoen in de halve finale eindigt en Grasshoppers de kans krijgt de landstitel met een jaar te verlengen in een confrontatie tegen Loon Lions.


Scores: Eline Kasius 18 (+ 15 rebounds), Maxime Essenstam 16 (+ 6 rebounds), Myrthe den Heeten 8, Gabriëlle van den Bosch 7, Jamailah Adams 6 (+ 6 rebounds), Lisa van den Adel 6 (+ 5 rebounds), Inez van Hulsen 3 (+ 5 rebounds, 5 assists), Danielle Pruijs 2.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.