Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 27 januari 2019
4Consult/Binnenland mist finale final four (Dames 1 Team)


Het is 4Consult/Binnenland vrijdagavond niet gelukt de finale van de Final Four te bereiken. De ploeg van coach Joost van Rangelrooy verloor in de eerste halve finale met 53-50 van het organiserende Loon Lions. De Barendrechtse formatie moest het in Landsmeer naast de al langer geblesseerde Myrthe den Heeten ook doen zonder Zera Butter. De schutter die al langer last had van haar knie, blijkt bij nader onderzoek een meniscusblessure te hebben opgelopen en zal hiervoor binnenkort onder het mes moeten. De verwachting is dat ze hierdoor zeker 2 maanden uitgeschakeld is.

4Consult/Binnenland speelde met name verdedigend een prima wedstrijd, maar had voor rust aanvallend te veel moeite om de vele kansen effectief af te ronden. Tot 10-8 in het eerste kwart gingen beide ploegen gelijk op, maar vervolgens was het Loon Lions dat net wat scherper was in de afronding en zo bij 21-10 het kwart kon afsluiten. In het tweede kwart blijft aan beide zijden van het veld de verdediging de belangrijkste factor. Daardoor komen er aanvallend weinig open kansen en wordt slechts sporadisch een score aangetekend. De marge vanuit het eerste kwart blijft ongewijzigd en bij een 30-19 stand zoeken de teams de kleedkamers op.

Na rust staat het vizier bij met name 4Consult/Binnenland een stuk scherper. Met name Gabriëlle van den Bosch, Jamailah Adams en Maxime Essenstam zorgen ervoor dat de marge langzaam maar zeker kleiner wordt. Alleen Fieke Ligthart blijft een lastig te bespelen speelster aan de kant van Loon Lions daar waar wel Tanya Bröring en Katie Bussey aan banden worden gelegd. Hierdoor is de voorsprong na het 3e kwart nog altijd voor de thuisploeg (45-37). In het laatste kwart is de vechtlust van 4Consult/Binnenland benoemenswaardig, want met een goed sluitende verdediging en veel dreiging aanvallend richting de ring van Loon Lions wordt het gat verder gedicht. Na een verre driepunter van Gabriëlle van den Bosch wordt het 49-46 en kort later via Maxime Essenstam 49-49. Kort daarop pakt 4Consult/Binnenland met 49-50 nog de voorsprong maar in de slotfase zijn het toch Fieke Ligthart en Katie Bussey die de wedstrijd beslissen. Een laatste aanval van de Barendrechtse formatie die nog tot de gelijkmaker had kunnen leiden wordt slecht uitgevoerd waardoor Loon Lions de winst pakt met 53-50.

Scores: Jamailah Adams 14, Gabriëlle van den Bosch 14, Maxime Essenstam 10, Eline Kasius 4, Celine Dupont 4, Inez van Hulsen 2, Chermensa van la Parra 2.

De tweede halve finale tussen Solar-systemen Grasshoppers en Lekdetec.nl was een wedstrijd met een duidelijke winnaar. Solar-systemen Grasshoppers veegde de ploeg uit Bemmel met maar liefst 99-55 van het veld. De finale zaterdagavond tussen Solar-ststemen Grasshoppers en Loon Lions werd uiteindelijke ook een prooi voor de regerend landskampioen en bekerhouder Solar-systemen Grasshoppers na een 63-57 zege.

Aankomend weekend speelt 4Consult/Binnenland om 19.00 uur in Haren tegen Keyser Capital Martini Sparks, de hekkensluiter van de VBL.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.