Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 18 februari 2018
Tweede verlies in Elite A poule voor Renes/Binnenland (Dames 1 Team)


Na een week waarin het Nederlands team in actie kwam, stond de uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder op de agenda. Na de nipte uitoverwinning voor Renes/Binnenland in de reguliere competitie, was Dozy Den Helder ongetwijfeld gebrand op een goed resultaat. Van tevoren beloofde dit dus een spannende wedstrijd te worden. Bij Renes/Binnenland ontbraken Inez van Hulsen, Jantine Kraak, Myrthe den Heeten en Roos Koopmans. Roos was eerder op de dag geblesseerd geraakt in de VU20 wedstrijd. Het nieuws van vorige week is dat het team een nieuwe speelster heeft mogen verwelkomen: Eveline Kallenberg, zij speelt op de positie van pointguard.

Het begin van het eerste kwart kenmerkte zich door weinig scores aan de kant van Renes/Binnenland. Daar Dozy Den Helder wel scores liet zien, vroeg Ton Kallenberg na 6 minuten en een tussenstand van 12-2 een time-out aan. Aan het eind van het eerste kwart, bleek dat de time-out iets van resultaat had gehad. Het slappe eerste kwart werd afgesloten met een stand van 23-9 in het nadeel van Renes/Binnenland. Goed om te melden is dat Eveline Kallenberg haar eerste speelminuten liet noteren.

In het tweede kwart liet Renes/Binnenland zien waar het toe in staat is. Met name Eline Kazius en Maxime Essenstam lieten goede scores noteren. Met twee rake vrije worpen van Maxime aan het einde van het tweede kwart, ging Renes/Binnenland met een 38-39 voorsprong de rust in. Een zorg was wel dat slechts 1 van de 11 worpen van achter de driepuntslijn raak was. Zaak om dit in de tweede helft beter te doen.

Waar het eerste kwart voor Dozy was, en het tweede voor Renes/Binnenland, was het derde kwart een kwart waar beide teams slordig speelden. Met over en weer scores, werd het derde kwart uiteindelijk gewonnen door Renes/Binnenland met 19-20. Tussenstand na het derde kwart: 57-59.

Een aantal slordige passes en misverstanden tussen speelsters was in het vierde kwart de oorzaak dat de nipte voorsprong uit handen werd gegeven. Met nog twee minuten te spelen liet Gabriëlle van den Bosch een driepunter noteren, waardoor Renes/Binnenland op 3 punten achterstand kwam. Helaas kon in de resterende minuten de achterstand niet meer worden omgebogen, en werd de wedstrijd verloren. Eindstand 80-74.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Maxime Essenstam 27 punten, Eline Kasius 20 punten, Zera Butter 12 puten, Gabriëlle van den Bosch 5 punten, Eveline Kallenberg 4 punten, Lisa van den Adel en Chermensa van la Parra 3 punten. Susanne Taal, Michelle Zantman en Anique van Schijndel scoorden niet.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is komende zaterdag 24 februari tegen Dozy Den Helder, aanvang 19.00 uur in sporthal De Driesprong.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.