Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenwoensdag 24 januari 2018
Binnenland VU14-1 blijft overeind in VU16 competitie (Meisjes 14-1 Team)

Uitslagen en standen


De meiden van VU14-1 zijn de 2 de helft van de competitie gestart in een VU16 poule, waar als eerste een uitwedstrijd tegen Squirrels VU16-1 op het programma stond in Berkel en Rodenrijs.

Het verzoek om in de eigen leeftijdsklasse U14 een klasse hoger te spelen is helaas tot grote teleurstelling van de Coaches en het team niet ingewilligd.

Maar daar laten deze meiden zich niet door uit het veld slaan !

Voordat we richting Berkel en Rodenrijs kunnen vertrekken spelen Rochella en Saar in de Driesprong nog 3 periodes mee bij VU16-1. Waarbij Saar voor de eerste keer bij VU16-1 mag invallen. Vorige week viel de invalbeurt ten deel aan Maya bij de uitwedstrijd van VU16-1 in Tubbergen. 

Wellicht liggen er nog invalbeurten voor andere VU14 dames in het verschiet ?

Voordat we kunnen vertrekken richting Berkel en Rodenrijs is er nog een ongemak met de tenuetas die tijdelijk even niet in beeld was, gelukkig heeft Chiel dit snel onder controle en komen de tenues tijdig boven water , tot grote opluchting van de teammanger en de coaches.

Op naar Berkel en Rodenrijs , zoals altijd is het vervoer bij VU14-1 geen enkel probleem , met dank aan de ouders die altijd graag klaar staan om te helpen. Paula gaat vandaag als vaste bankspeler ook mee , volgende wedstrijd is weer de beurt aan Charity.

Eenmaal aangekomen moeten we even een tijdje wachten omdat er nog een wedstrijd bezig is ,de meiden van VU14 nemen al omgekleed in het tenue even netjes plaats op de tribune.
Er druppelen al wat meiden binnen van de tegenpartij ...... Oh ... die zijn best wel groot.

De coach van de tegenpartij vraagt of wij ook VU16 zijn .....nee is het antwoord .. wij zijn Binnenland VU14.

We kunnen eindelijk het veld op en beginnen direct met warmlopen .... Lisa en Myrthe zetten de meiden gelijk aan het werk met diverse " moves ", die getraind zijn en willen deze natuurlijk graag terug zien op het veld!

Beide coaches hoopten natuurlijk " afwezig "  te zijn vandaag .... maar helaas mocht dit niet zo zijn. De tegenstanders maken zich niet echt druk met warmlopen en beperken het tot lays-up lopen.

De tafel en de scheidrechters lopen wat zenuwachtig heen en weer en er worden 2 minuten op de klok bij gezet ?? Het "digitale sheet " werkt niet ??  Als blijkt dat het niet snel te verhelpen is wordt voorgesteld om toch maar weer het oude papieren sheet te gebruiken. Even invullen en we kunnen eindelijk van start ! Tenminste dat dachten we .....

In de 2de minuut is er wederom een onderbreking bij de tafel , deze hebben ook problemen om het papieren sheet fatsoenlijk in te vullen? De scheidsrechter moet er aan te pas komen om het een en ander te verduidelijken. We gaan dus maar goed op het scorebord meekijken want de tafel heeft dus enige moeite om alles goed te registreren.

Na al dat wachten en de onderbrekingen beginnen we nu direct met een lekker tempo ... en al snel blijkt dat de tegenstander slechts over 1 goede guard beschikt. Door deze direct goed op te pakken en te verdedigen kunnen we de opbouw van de aanval goed verstoren. Binnenland gaat dus goed uit de startblokken en heeft een lichte overhand met name in de 1e 5 minuten, het lijkt er op dat beide teams elkaar nog een beetje aan het aftasten/inschatten zijn. Milou , Marry , Maya . Rochella en Saar verdelen de scores onderling......

In de 6de en de 7de minuut stokt de score een beetje aan de kant van Binneland en noteren we 10 - 17 voor Binnenland. Vanaf de 7de minuut herpakt de tegenstander zich met name door wat fysieker spel , en trekt Squirrels de score gelijk naar 19 -19.

Even bijkomen bij de bank ..... Coach Lisa vraagt of de meiden klaar zijn met onder de indruk zijn van de "grote meisjes " en of we weer kunnen gaan ballen....? De boodschap is duidelijk ......

in de 2de periode staan we in de 1e minuut voor het eerst achter met 23 -21, maar vanaf de 2de minuut nemen wij weer het initiatief waarbij Saar en Rochella het meest succesvol zijn in de afronding richting de basket, met name Saar is vandaag erg succesvol " inside " en Rochella pikt de nodige vrije worpen mee.

Bij rust staat het 35 - 41 voor Binnenland , waarbij dus slechts op 1 moment , heel kort de leiding uit handen is gegeven. De coaches en het team zijn niet ontevreden .... maar het wordt nog even aanpoten...


Na rust start de tegenstander sterk en hebben we moeite om ze af te stoppen ... en pakken we hierdoor ook de nodige fouten. In de 4de minuut trekt Squirrels de stand weer gelijk naar 43 - 43. Het spel begint een wat fysiekere vorm aan te nemen met de nodige gevolgen. Maya verdedigt erg dicht bovenop de enige guard die Squirrels heeft , echter wordt er elke keer een "screen "gezet waardoor Maya het nodige te verduren krijgt. Myrthe gaat vanaf de bank proberen te helpen om de andere meiden , Maya te waarschuwen als het "screen "gezet wordt. Voor een aantal meiden is dit namelijk een nieuw fenomeen in de wedstrijd..

Hiernaast krijgen met name Kirsten, Maya en Paula het nodige te verduren rondom de "bucket "met rebounds ,Squirrels heeft namelijk 2 meiden van behoorlijk formaat. Kirsten heeft hiernaast ook nog last van haar enkel door een misstap tijdens de warming-up. Milou krijgt bij een fraaie lay-up die ingezet is van eigen helft , een elleboog mee tegen haar gezicht , met als gevolg een tand door haar lip.

Beetje bloed in haar gezicht ... gelukkig valt het mee ... "oorlogsstrepen" noemt coach Lisa het.

Ondanks dat het spel fysieker wordt blijven de meiden doorzetten , echter moeten zij wel voor het eerst echt de leiding uit handen geven. De 3e periode eindigt in 53 - 49.

Nog 1 periode te gaan meiden ..... nog even volhouden .... over 10 minuten mag je moe zijn !

In de eerste 2 minuten van de laatste periode loopt Squirrels verder uit naar 59 - 49 .... en lijkt het gat te groot te worden. De meiden geven zich echter niet zomaar gewonnen en zetten nog een keer aan... scores van Marry , Maya , Milou , Saar , Rochella ... en ook Souhaila maakt haar 1e score van de wedstrijd

We lopen in .........

De arbitrage heeft tot nu toe netjes gefloten .... maar begint nu ook enige druk te voelen en rare beslissingen te nemen. Saar wordt met een 5de fout van het veld gestuurd , vanwege en uitermate "clean "block shot bovenop de bal. De scheidsrechter die er een meter vandaan staat  geeft geen enkele reactie .....maar de andere scheidrechter van aan de andere kant van het veld beschikt blijkbaar over "haviksogen "en vindt het nodig om te fluiten voor een fout.

Protest van de coach / bank heeft geen succes .... en beide scheidsrechters vinden het blijkbaar ook niet nodig om te overleggen wat beiden gezien hebben ? Toevallig dat dit wel een van onze productiefste speelster was in deze wedstrijd qua scores ? Maar ja .... we leggen het naast ons neer en focussen ons op de laatste 2 minuten van de wedstrijd.

In de 9e minuut maakt Rochella de score middels een vrije worp gelijk 64 - 64 en voelt de tegenstanders de druk verder oplopen... Helaas komt Squirrels in de 9e minuut wederom op voorsprong ..... het is 66 - 64 !!

De spanning in de zaal stijgt .... een volledig mannen hockeyteam staat zenuwachtig langs de zijlijn te draaien omdat onze wedstrijd door alle vertraging aan het begin , nu uitloopt. Coach Lisa en Myrthe laten zich niet opjagen en bespreken de tacktiek voor de laatste aanval van de wedstrijd.

Het plan .... met nog 12 seconden op de klok ,Maya neemt in .... Rochella maakt eerst schijnbeweging en vraagt de bal en gaat direct richting de basket.... Maya gaat mee voor de lay-up indien Rochella vastloopt en kan eventueel direct rebounden mits Rochella haar aanval af kan ronden. De ander meiden proberen door weg te stappen hun verdedigers mee te krijgen naar de andere kant van het veld en ruimte te maken.

Maya ontvangt de bal van de scheidrechter ..... maar voordat we er erg in hebben is er al gefloten voor 5 seconden ??? Dit is wel erg vreemd ......??  Wederom uiteraard bezwaar van coaches en de bank van Binnenland. " Dit kan nooit " wordt er geroepen ..... maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing.

Squirrels komt in balbezit maar verliest deze weer even snel ..... Binnenland mag innemen .......met nog 2 seconden op de klok en een stand van 66 - 64 neemt Lisa nog een Time -out. Een nog harder zuchtend en steunend hockeyteam langs de kant ...... maar die wachten maar even lekker.

De meiden komen bij elkaar bij de bank voor een laatste aanvalsactie ..... Lisa geeft aan .... Rochella neemt zelf in .... en gooit de bal tegen de kont van de verdedigster voor haar ...Bal oppakken max. 1-2 stappen .... direct schot.

De meiden betreden het veld ... klaar voor hun laatste actie. Het verloopt exact als coach Lisa heeft aangeven .... en het schot van Rochella stuitert van de ring en ..... er klinkt een gezamenlijk OEEEEEHHH BIJNA .... door de zaal.

De meiden mogen met geheven hoofd het veld verlaten ....en de coaches complimenteren de meiden ....maar toch kan VU14-1 zich niet helemaal neerleggen bij de einduitslag.

Dus .....14 april 11:15 u Driesprong Veld 3 ..... zet maar vast in de agenda !

REVANCHE !

Scores :

Souhalia : 2 punten
Saar :     18 punten
Milou :      7 punten
Maya :      4 punten
Marry :      8 punten
Rochella: 25 punten
Kirsten : geen score
Paula :   geen score


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus Attacus UIT
16-02-2019 20:304Consult/Binnenland VSE 1 versus Jolly Jumpers
16-02-2019 20:00


Afval Loont Saldo
650
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.