Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 17 december 2017
Renes/Binnenland wint ook bij koploper Den Helder (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen koploper Dozy BV Den Helder op het programma. Eerder deze week werd Ton Kallenberg aangesteld als nieuwe coach, dus zou dit voorlopig het laatste klusje worden voor de interim-coaches Michel en Linda Appers die het team de laatste twee weken weer in de ‘winning mood’ hadden gekregen. Den Helder was dus gewaarschuwd. Bij Renes/Binnenland ontbraken Michelle Zantman, Inez van Hulsen, Jantine Kraak, Eline Kasius en Anique van Schijndel, maar was er een plaatsje in de selectie voor jeugdspeelsters Simone Hoppe en Eva van Oosten.


Renes/Binnenland begon scherp aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat coach Michel Appers vooral wilde voorkomen dat de twee Amerikaanse speelsters van Den Helder in scoringspositie kwamen. Na diverse scores over en weer en een hoog tempo werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 14-15 in het voordeel van Renes/Binnenland.

Het tweede kwart kenmerkte zich vooral door rommelig spel en veel persoonlijke fouten. Beide teams bleven elkaar weinig ruimte geven en de scores kwamen moeizaam tot stand. Het Helderse publiek kreeg langzaamaan in de gaten dat het weleens een lastig avondje kon gaan worden, ook al wist Dozy BV Den Helder het tweede kwart winnend af te sluiten. Met een ruststand van 29-28 zochten beide teams de kleedkamer op.

Ook in het derde kwart bleef het spannend. Via tussenstanden van 34-34 en 38-38 halverwege het derde kwart was het nu Renes/Binnenland dat vooral via 8 punten van Zera Butter en 5 rake vrije worpen van Maxime Essenstam de stand weer om wist te draaien en dit kwart met een minimale voorsprong afsloot: 46-47.

In het vierde kwart meldde Gabriëlle van den Bosch zich wederom om een hoofdrol op te eisen, al kwam Zera Butter daar zeker ook voor in aanmerking. Samen met Maxime Essenstam zorgden zij voor de totale productie van Renes/Binnenland in dit kwart. Bij een achterstand van 64-63 zorgde uitgerekend de in Den Helder geboren en getogen Gabriëlle ervoor dat Renes/Binnenland de punten mee naar huis kon nemen. Zij scoorde met nog 4.9 seconden op de klok de 64-65 en vervolgens via een bonus de 64-66, wat uiteindelijk ook de einstand bleek te zijn. De interim coaches Appers en Appers bezorgden zichzelf met deze derde overwinning op rij een mooi ‘afscheidsfeestje’ en dragen nu het stokje over aan Ton Kallenberg en zijn assistent Marcel Tijssen.


Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Zera Butter 25 punten (en 7 rebounds), Gabriëlle van den Bosch 13 punten (en 7 steals), Maxime Essenstam 13 punten (en 9 rebounds), Lisa van den Adel 9 punten (en 5 assists), Myrthe den Heeten 3 punten en Chermensa van la Parra 3 punten.

Zaterdag 23 december sluit Renes/Binnenland dit kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen Loon Lions uit Landsmeer, aanvang 19.00 uur in sporthal De Driesprong.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.