Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 5 november 2017
Renes/Binnenland ontsnapt na thriller tegen CTO (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde CTO op het programma. Dit jeugdige team uit Amsterdam wist nog geen enkele wedstrijd te winnen. Ondanks het ontbreken van Jantine Kraak (herstellend van een luchtweginfectie) en Inez van Hulsen (voetblessure) leek dit voor het team van Rychard de Jong geen lastige klus te worden.

In het eerste kwart nam CTO meteen een voorsprong en bleek al snel dat Renes/Binnenland moeite had met het snelle en brutale spel van CTO. Opvallend was dat Renes/Binnenland al in het eerste kwart 10 vrije worpen mocht nemen die allemaal benut werden (6 van Chermensa van la Parra en 4 van Maxime Essenstam). Tussenstand na het eerste kwart was 20-21, dit was al een teken dat het weleens een heet avondje zou kunnen gaan worden.

In het tweede kwart wist Renes/Binnenland bij een stand van 25-24 voor het eerst een voorsprong te pakken, waarna de wedstrijd even moest worden stilgelegd door het geblesseerd uitvallen van de getalenteerde Emy Hayford van CTO. Dit had duidelijk impact op het jonge team van coach Molly McDowell, waardoor Renes/Binnenland de voorsprong kon uitbouwen en de ruststand op 39-34 kwam.

Na de rust herpakte CTO zich echter knap en kregen de dames van Renes/Binnenland steeds meer moeite om het netje te vinden. Hierdoor bleef de wedstrijd meer spannend dan goed en ging het publiek er nog maar eens goed voor zitten. Tussenstand na het derde kwart was 50-46.

In een zeer spannend vierde kwart leken de dames van Renes/Binnenland door het enthousiast zingende publiek en door een zeer sterk spelende Chermensa van la Parra de overwinning te pakken, totdat er bij de stand 65-62 met nog 0,7 seconden op de klok iets unieks gebeurde. Zera Butter mocht de bal innemen en leverde die zomaar in bij een speelster van CTO die vervolgens van grote afstand via de ring, de bovenkant van het bord (en de klok boven het bord?) de bal binnen de tijd in het netje wist te gooien. Einstand 65-65 en dus een verlenging in Barendrecht!

Ook in de verlenging wisten beide teams er nog een thriller van te maken. CTO nam weer een voorsprong, waarna Zera Butter haar fout enigszins wist te herstellen door achtereenvolgens twee vrije worpen en een driepunter te scoren. Renes/Binnenland hield de zenuwen beter in bedwang dan CTO en wist door een mooie driepunter van captain Lisa van den Adel en twee rake vrije worpen van zowel Chermensa van la Parra als Gabrielle van den Bosch de winst binnen te slepen. Eindstand 77-72.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Zera Butter 21 punten, Chermensa van la Parra en Maxime Essenstam 13 punten, Gabriëlle van den Bosch 11 punten, Lisa van den Adel 9 punten, Myrthe den Heeten en Susanne Taal 3 punten en Michelle Zantman en Roos Koopmans 2 punten.

Aanstaande zaterdag 11 november is er geen competitiewedstrijd i.v.m. een wedstrijd van het Nederlands team. Daarna eerst twee uitwedstrijden: op zaterdag 18 november tegen Royal Eagles in Apeldoorn en op VRIJDAG 24 november tegen Grasshoppers in Katwijk.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 2 december tegen Amazone, aanvang 20:30 in sporthal De Driesprong.

 

📸: Foto's van Arie Kraak KLIK HIER

📸: Foto's van Kees Koopmans  KLIK HIER

: Highlights via de TV pagina

📅: Zaterdag 18-11-2017 uit in Apeldoorn tegen Royal Eagles. 

 

Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.