Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 8 oktober 2017
Renes/Binnenland struikelt over Amazone Utrecht (Dames 1 Team)


Voor de tweede competitiewedstrijd moest Renes/Binnenland naar Utrecht om het op te nemen tegen Amazone, vorig seizoen een van de laagvliegers in de Vrouwen Basketball League. Bij Renes/Binnenland ontbraken deze keer Jantine Kraak (ziek) en Michelle Zantman die kampte met de naweeën van een verwijderde verstandskies. Roos Koopmans haakte op het laatste moment af doordat ze ’s middags in de wedstrijd van V20 hard op haar hoofd gevallen was. Daartegenover stond dat Zera Butter na een maandenlange afwezigheid eindelijk haar rentree kon gaan maken. 

 

In het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor Renes/Binnenland. Dankzij scores van 6 verschillende speelsters, waaronder 6 punten van Zera Butter, werd Amazone op een ruime achterstand gezet. Tussenstand na het eerste kwart was 14-23. 

 

Amazone liet in het tweede kwart echter merken dat het de punten deze keer niet zomaar zou laten meenemen uit Utrecht. Renes/Binnenland liet zich door een nonchalante houding en een te laag baltempo de kaas van het brood eten. Amazone scoorde in het tweede kwart maar liefst 23 punten tegenover 18 punten van Renes/Binnenland waardoor beide teams met een ruststand van 37-41 de kleedkamers opzochten. 

 

In het derde kwart liet Amazone wederom merken dat het de huid deze keer duur zou verkopen. Met veel passie en strijd gingen de Utrechtse dames verder met het opjagen van de tegenstander, wat na ongeveer 8 minuten resulteerde in een gelijke stand: 54-54. Renes/Binnenland kon het derde kwart nog ternauwernood met een voorsprong afsluiten: 57-60. 

 

In het vierde kwart kwamen de scores van beide teams heel moeizaam op gang. Renes/Binnenland scoorde zelfs drie minuten lang geen enkel punt en keek toen voor het eerst tegen een achterstand aan. Na diverse moeizame scores aan beide kanten braken de laatste drie minuten aan en was nog steeds niet duidelijk welk team er aan het langste eind zou gaan trekken. Toen Renes/Binnenland steeds moeilijker tot scoren kwam voelde Amazone dat het voor een verrassing kon gaan zorgen. De Utrechtse dames trapten het gaspedaal nog maar eens in en werden uiteindelijk de verrassende maar ook terechte winnaar, eindstand 78-73. 

 

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Maxime Essenstam 20 punten, Inez van Hulsen 15 punten, Zera Butter 13 punten, Gabrielle van den Bosch 11, Myrthe den Heeten 7 punten, Lisa van den Adel 5 punten en Chermensa van la Parra 2 punten. Susanne Taal en Anique van Schijndel scoorden niet. 

 

Volgende week volgt weer een uitwedstrijd tegen de landskampioen van vorig jaar, Lekdetec uit Bemmel. Dit team, onder leiding van voormalig Binnenland coach Gert-Jan van der Linden, wist de eerste twee competitiewedstrijden knap te winnen. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 21 oktober tegen Dozy Den Helder, aanvang 19:00 in sporthal De Driesprong.

 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.