Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 12 oktober 2015
Wedstrijdverslag J22-1 - DAS (Heren 22-1 Team)

Uitslagen en standen


Tegenstander DAS was in de aanloop naar de start van de competitie, een lastige tegenstander. In de aanloop naar dit treffen hadden we hard getraind op team defence en individueel aanvallend voetenwerk.

Voor het begin van de wedstrijd bleek er maar 1 scheidrechter aanwezig te zijn en na overleg gehad met de tegenstander gingen we beiden accoord om te beginnen met 1 zodat er later nog een tweede zou aanhaken. Vanaf het begin waren we gefocused en liepen snel naar een voorsprong, die we niet meer uit handen gaven tijdens het eerste kwart (14-20). In de tweede kwart verzuimden we door te drukken en begon de motor van DAS te draaien en werd de voorsprong omgebogen naar een achterstand in de rust 30-27.

In de rust vooral gehamerd op teamdefence en het maken van de juiste keuzes om de juiste tijd.

Ondanks dat we bijna begonnen met de starting five van het 1e kwart werden we gelijk met de feiten geconfronteerd na een run van 11-0, dit noopte mij snel in te grijpen om de wedstrijd een wedstrijd te houden, dit betekende dat we even met 3 langere spelers speelden om in ieder geval te domineren in de rebound, deze out of the box keuze zaaide vooral bij de tegenstander verwarring en snel liepen we iets terug via een run van 0-8, maar deze taktische ingreep was snel opgelost door DAS waardoor ik snel genoodzaakt weer terug te wisselen naar een stabieler team.

DAS deed ons vooral pijn in het hart van onze verdediging, guards sneden aan alle kanten via de kop van de bucket inside waarin we veel fouten maakten, en aan de andere kant was het pijnlijk te moeten constateren dat we gecreerde kansen op de vrije worpen lijn tegen een te laag percentage raak schoten. Reeds halverwege het derde kwart drong ik aan op de full court m-t-m defence om de schade in te lopen en nog steeds zicht te kunnen blijven houden op een overwinning, helaas werden we ook dit kwart verslagen met 17-13. Het laatste kwart verloren we de wedstrijd op individuele verdedigingsfouten, maar hadden ook geen leider in het veld waardoor we geen vuist konden maken en in dit kwart bleef het uiteindelijk onbeslist 18-18…

Al met al een wedstrijd met vier verschillende kwarten, twee kwarten redelijk gewerkt als team, twee kwarten onder de maat, een mooie start, daarna was het team bij momenten door knullig balverlies de draad kwijt, de guards van DAS maakten goed gebruik om de gegeven ruimte op de kop en sneden telkenmale in het hart van onze defence, waar de helpside tekort schoot, onze schoten vielen niet en inside maakten we te weinig ballen af, uiteindelijk verlies ietwat geflatteerd met 65-55 (van overigens een goede tegenstander!)

Was voor de neutrale toeschouwer een leuke en spannende wedstrijd en sprak nadien nog even met een oud eredivisie speler Paul van Solm die idd ook bevestigde dat beiden goed speelde maar CBV Binnenland had verloren hebben op de individuele defence.

Wil de ouders en meegereisde toeschouwers bedanken voor hun aanmoedigingen voor, tijdens en na de wedstrijd, dit is zeer gewaardeerd door het team!

Leermoment voor mijzelf : als coach moet ik na twee wedstrijden constateren dat het mentaal zwaar is om de juiste beslissing te maken voor het spelen voor de winst of gaan voor de winst als een team. Deze spagaat maakt het juist nog moeilijker om een voor dat moment noodzakelijke wissel te overwegen.

Lang kan ik hierover niet nadenken, want de focus ligt al op een volgende wedstrijd, thuis as zaterdag om 1600 uur tegen Windmills Zaandam

Marc Adelmund


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.