Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 24 september 2015
Dubbel verlies voor Lintex-Binnenland (Dames 1 Team)


De vrouwen van Lintex-Binnenland zijn het seizoen begonnen met een nederlaag in Bemmel tegen landskampioen Lekdetec.nl. De ploeg waarvan afgelopen zaterdag nog de Supercup werd gewonnen, was dit keer met 67-52 te sterk. Wellicht een nog groter verlies was het uitvallen van Rachel Roubehie-Fissa die met een op het oog ernstige enkelblessure in het derde kwart het veld moest verlaten. De ziekenboeg, die al gevuld was met Eline Kasius, Randell van der Lee en Rianne de Roos, wordt daarbij aankomende week ook nog aangevuld met Esther Fokke, die door een enkeloperatie ook enkele maanden aan de kant zal staan.

Zowel Lintex-Binnenland als Lekdetc.nl starten de wedstrijd erg slordig waarbij veel balverlies en slecht genomen schoten de boventoon voeren. Veel scores vallen er dan ook niet in de beginfase en is uiteindelijk een 13-14 voorsprong voor Lintex-Binnenland na het eerste kwart het resultaat. Ook in het eerste deel van het tweede kwart toont hetzelfde spelbeeld en tot 22-21 blijven beide ploegen in elkaars kielzog. De thuisploeg switcht dan echter naar een zone waarop Lintex-Binnenland geen antwoord heeft. Via een 17-0 run wordt in 5 minuten tijd 39-21 en pas dan weet Esther Fokke vlak voor het rustsignaal de ban te breken waardoor er en een 39-23 ruststand op het scorebord staat.

Direct na rust zet Lintex-Binnenland de achtervolging in via een score van Linda Appers. Het noodslot slaat dan toe als Rachel Roubehie-Fissa door haar enkel gaat en coach Joost van Rangelrooy zijn krappe rotatie nog meer gemillimeterd ziet. Lintex-Binnenland geeft echt niet op en onder aanvoering van Zera Butter en Lisa van den Adel wordt het verschil teruggebracht naar 7 punten (46-39). De krachten vloeien echter langzaam weg bij de speelsters van Lintex-Binnenland zodat Lekdetec.nl toch weer kan weglopen en het laatste kwart met een 56-40 voorsprong ingaat. Het laatste kwart is Lintex-Binnenland niet meer bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken en deze gaat dan ook als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Lekdetec.nl zegeviert uiteindelijke met 67-52 en voor Lintex-Binnenland zal met name de personele bezetting in de aankomende weken een groot probleem gaan worden.

Scores: Zera Butter 18 (+ 7 rebounds), Lisa van den Adel 10 (+ 6 rebounds), Esther Fokke 9 (+ 9 rebounds), Willeke Bruins 5 (+ 6 rebounds), Linda Appers 4, Rachel Roubehie-Fissa 4, Michelle Zantman 2.

Aankomende zaterdag speelt Lintex-Binnenland voor het eerst in vijf jaar weer een competitiewedstrijd in sporthal De Driesprong in Barendrecht. Om 20.30 uur is het talentenopleidingsteam van CTO Amsterdam dan de tegenstander.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.