Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 4 december 2014
Belabberde eerste helft bezorgt Lintex-Binnenland/Rotterdam verlies (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam hebben zichzelf in de Vrouwen Basketball League een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen CTO Amsterdam met 65-63 te verliezen. Door de nederlaag heeft de ploeg van coach Joost van Rangelrooy plaatsing voor de Final Four niet meer in eigen hand. In ieder geval zal winst in de volgende thuiswedstrijd tegen De Wit-Grasshoppers noodzakelijk zijn, maar daarbij is het verder ook nog afhankelijk van de resultaten van Dozy Den Helder en CTO Amsterdam. Twee van deze drie ploegen strijden nog om twee plaatsen voor de Final Four waarvoor Loon Lions en Lekdetec.nl inmiddels al voor zijn geplaatst.

De nederlaag in Amsterdam is eenvoudig te verklaren. De eerste helft is Lintex-Binnenland/Rotterdam totaal niet bij de les waardoor CTO Amsterdam eenvoudig naar 14-2 kan weglopen. Alleen Lisa van den Adel is aanvallend scherp en weet met een aantal scores het verschil nog enigszins beperkt te houden (16-9). Lintex-Binnenland/Rotterdam blijft echter grossieren in balverlies en CTO weet het kwart dan ook met een ruim verschil af te sluiten (24-11). Het tweede kwart is van beide kanten ronduit slecht, maar toch kan CTO Amsterdam de marge nog verder vergroten en lijkt bij rust de wedstrijd bij 33-17 al beslist te hebben.

Ook direct na rust lijkt Lintex-Binnenland/Rotterdam geen schijn van kans te maken, mede ook omdat Zera Butter niet lekker in de wedstrijd zit. De topscorer van de Vrouwen Basketball League is zo’n beetje door alle tegenstanders vogelvrij verklaart en wordt, net als bij andere wedstrijden dit seizoen, op alle mogelijke manieren, geoorloofd en ongeoorloofd, het spelen onmogelijk gemaakt zonder dat de arbitrage adequaat optreedt. Na een driepunter van de thuisploeg loopt het verschil tussen beide ploegen dan ook op naar 19 punten (44-25) en lijkt een afstraffing nabij. Plotseling keert echter de strijdlust terug en onder aanvoering van diezelfde Butter, Rianne de Roos en Tae’lor Purdy komt Lintex-Binnenland/Rotterdam via een 0-16 run terug tot 44-41 aan het einde van het derde kwart.

Het vierde kwart start met een score van de thuisploeg maar Lintex-Binnenland/Rotterdam blijft in het kielzog volgen. Na een score van Tae’lor Purdy wordt het 49-48, maar toch weet het CTO weer een kleine marge op het scorebord te zetten (55-50). Even later is het verschil weer twee punten (57-55) en volgt een spannende eindfase. De beste speelster aan de kant van het CTO, Janiek van Veen beslist echter in de laatste minuut de wedstrijd door de 63-59 aan te laten tekenen. Lintex-Binnenland/Rotterdam probeert nog wel langszij te komen maar moet bij 65-63 toch de meerdere erkennen in de Amsterdamse formatie.

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Rianne de Roos 16 (+ 12 rebounds), Tae’lor Purdy 16 (+ 8 rebounds), Zera Butter 13 (+ 6 steals), Lisa van den Adel 9 (+ 6 rebounds), Marlous Nieuwveen 5 (+ 8 rebounds), Corine Manuputty 2, Madelon van Bennekom 2.

Volgende week donderdag 11 december speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam in het Topsportcentrum Rotterdam de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2014. Om 20.00 uur is dan De Wit-Grasshoppers de tegenstander. Toegangskaarten voor de deze wedstrijd, maar ook voor alle andere thuiswedstrijden, zijn verkrijgbaar via het Ticket Center op de website van CBV Binnenland of direct via de link: http://www.cbvbinnenland.nl/D1/Tickets/.  LET OP: toegangskaarten zijn ook vanaf een uur voor de wedstrijd verkrijgbaar bij de kassa van het Topsportcentrum Rotterdam. Voor deze toegangskaarten geldt echter een toeslag!!


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.