Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 30 november 2014
Slechte slotfase nekt Lintex-Binnenland/Rotterdam (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


Een zeer slecht laatste kwart heeft de vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam de kans op een zege in Landsmeer tegen de ongeslagen koploper van de Vrouwen Basketball League Loon Lions gekost. Tot het vierde kwart schotelden beide ploegen de toeschouwers een niet goede, maar wel boeiende wedstrijd voor die bij een 53-53 stand naar beide kanten kon vallen. Vanaf dat moment is Lintex-Binnenland/Rotterdam echter niet meer scherp en verliest geflatteerd met 72-58. Door het verlies en de winst van Dozy Den Helder op De Wit-Grasshoppers (73-61) en CTO op Amazone (92-42) is de ploeg van coach Joost van Rangelrooy nog steeds niet zeker van deelname aan de Final Four. Aankomende woensdag staat voor Lintex-Binnenland/Rotterdam de lastige uitwedstrijd bij CTO op het programma en winst in Amsterdam zou de deelname wel veilig stellen.

De eerste twee scores in Landsmeer zijn voor de thuisploeg, maar Lintex-Binnenland/Rotterdam antwoord snel via Michelle de Graaf en Shari Jeffrey. Tot 11-11 gaat het vervolgens gelijk op als Marlous Nieuwveen en wederom Shari Jeffrey voor een 11-15 voorsprong zorgen. Die voorsprong duurt echter maar even en de thuisploeg neemt met een 21-16 stand na het eerste kwart het heft in handen.

De start van het tweede kwart is voor Lintex-Binnenland/Rotterdam dat snel naast Loon Lions komt (21-21).  Na een driepunter van Tae’lor Purdy wordt het even later 23-26 maar Loon Lions antwoord weer en beide ploegen geven elkaar niets toe. Lintex-Binnenland/Rotterdam heeft in die fase wel het iets betere van het spel en kan zo de rust in gaan met een 33-35 voorsprong.

Loon Lions verhangt de boordjes snel in het derde kwart (39-36) en weet gaande het kwart de voorsprong zelfs tot 10 punten uit te breiden (49-39). Onder impuls van Rianne de Roos komt Lintex-Binnenland/Rotterdam echter weer terug tot 51-45 na het derde kwart.

De opmars zet zich ook aan het begin van het vierde kwart door en via Shari Jeffrey en wederom Rianne de Roos wordt het 53-53. Vanaf dat moment is Lintex-Binnenland/Rotterdam plots de scherpte kwijt. De thuisploeg profiteert hier optimaal van en bij Lintex-Binnenland/Rotterdam is de tank leeg. Bij 61-53 is de strijd eigenlijk al gestreden en de laatste scores zijn slechts voor de statistieken.

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Tae’lor Purdy 15 (+ 9 rebounds), Shari Jeffrey 15, Rianne de Roos 10 (+ 9 rebounds), Michelle de Graaf 7, Zera Butter 5, Corine Manuputty 4, Marlous Nieuwveen 2 (+ 6 rebounds).

Op woensdag 3 december speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam in Amsterdam tegen CTO. De wedstrijd in Sporthallen Zuid begint om 20.00 uur. Voor beide ploegen is winst noodzakelijk in de strijd om de plaatsing voor de Final Four.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.