Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenvrijdag 28 november 2014
Lintex-Binnenland/Rotterdam wint nagelbijter van Dozy Den Helder (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam hebben in de Vrouwen Basketball League de thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder na een zeer spannende wedstrijd met 71-70 gewonnen. Bij rust stond de ploeg van coach Joost van Rangelrooy nog met 45-33 voor, maar een zeer slecht 3e kwart zorgde ervoor dat de Helderse formatie er weer een meer dan spannende wedstrijd van kon maken. In een zenuwslopende slotfase was de thuisploeg echter net even iets koelbloediger waardoor de punten toch in het Topsportcentrum Rotterdam bleven. Door de zege heeft Lintex-Binnenland/Rotterdam weer een stap gezet naar de Final Four die op 19 en 20 december in Landsmeer gespeeld zal worden.

Lintex-Binnenland/Rotterdam begint slecht aan de wedstrijd. Dozy Den Helder, dat door de drukke avondspits pas laat in het Topsportcentrum arriveerde, was een stuk scherper en weet een 4-12 voorsprong te nemen. Lisa van den Adel brengt de thuisploeg langzaam weer op de rails met haar eerste van in totaal vijf driepunters (8-12) en even later is ze ook verantwoordelijk voor het vastleggen van de stand na het eerste kwart (12-17).

Het tweede kwart is Lintex-Binnenland/Rotterdam helemaal bij de les. De achterstand wordt snel gedicht en na twee scores van Zera Butter pakt het de eerste voorsprong (21-20). Heel even klampt Den Helder nog aan (26-26), maar dan zijn het Zera Butter en Rianne de Roos die de thuisploeg verder in het zadel helpen (34-29). Die marge wordt eerst Corine Manuputty en Shari Jeffrey uitgebreid, en als vlak voor het rustsignaal Lisa van den Adel met een driepunter en Tae’lor Purdy met een score doorkomen is de marge opeens 12 punten bij rust (45-33).

Na rust is Lintex-Binnenland/Rotterdam een schim van de ploeg uit het tweede kwart. Dozy Den Helder ruikt bloed en komt aan de hand van een ontstopbare Aka Simpson met een 0-16 run voorbij de thuisploeg (47-49). Langzaam komt Lintex-Binnenland/Rotterdam weer terug in de wedstrijd en heerst via met name via Marlous Nieuwveen en Rianne de Roos in de rebound. De marge aan het einde van het derde kwart is minimaal: 55-56.

Het laatste kwart geven beide ploegen elkaar niets toe en is een echte puntje-puntje wedstrijd; niet altijd goed, maar wel spannend. Akil Simpson aan de kant van Den Helder en Rianne de Roos wisselen de scores aan beide kanten van het veld uit en met nog twee minuten op de klok is het 64-65. Den Helder komt vervolgens nog op 64-67 als eerste Rianne de Roos weer scoort en even later Marlous Nieuwveen met een vrije worp er 67-67 van maakt. Maaike Klein mist dan namens Den Helder één van haar twee vrije worpen (67-68), maar Zera Butter zorgt er met een schot voor dat Lintex-Binnenland/Rotterdam weer aan de goede kant van de score komt (69-68). In de hectische laatste minuut is het dan eerst Simpson die met twee vrije worpen voor 69-70 zorgt, maar wederom Zera Butter is dan vanaf de vrije worplijn verantwoordelijk voor de 71-70. Het laatste balbezit is voor Den Helder, maar door een goede verdediging van Lintex-Binnenland/Rotterdam kan het niet meer tot een normaal schot komen waardoor de thuisploeg nipt de zege pakt.

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 16 (+ 6 rebounds, 5 assists), Lisa van den Adel 15 (5 driepunters, 4 assists), Rianne de Roos 11 (+ 11 rebounds), Marlous Nieuwveen 9 (+ 17 rebounds), Shari Jeffrey 7, Tae’lor Purdy 6 (+ 6 rebounds), Corine Manuputty 5, Michelle de Graaf 2.

Zaterdag 29 november speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam om 19.30 uur in Landsmeer tegen de enige nog ongeslagen ploeg in de Vrouwen Basketball League, Loon Lions. Winst voor Lintex-Binnenland/Rotterdam zou bijna zeker plaatsing voor de Final Four betekenen, maar uiteraard wil Loon Lions graag de ongeslagen status behouden.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.