Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 18 oktober 2014
Lintex-Binnenland/Rotterdam verliest na verlenging van Loon Lions (Dames 1 Team)


De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam hebben voor de derde keer in vier competitiewedstrijden een nipte nederlaag geleden. Nu was Loon Lions in de Vrouwen Basketball League na verlenging in het Topsportcentrum Rotterdam met 73-77 te sterk. Door de nederlaag zakt Lintex-Binnenland/Rotterdam naar de 6e plek op de ranglijst en is plaatsing voor de Final Four voorlopig nog ver weg. Daarbij verloor Lintex-Binnenland/Rotterdam ook Eline Kasius, die met een op het oog ernstige knieblessure voortijdig naar de kant moest. Deze week zal verder onderzoek plaatsvinden zodat de ernst van de blessure kan worden vastgesteld.

De opening van de wedstrijd is voor Loon Lions dat via Sharon Beld met 3-11 de leiding neemt. Via Zera Butter en Eline Kasius vecht Lintex-Binnenland/Rotterdam zich terug in de wedstrijd (11-13), maar de ploeg uit Landsmeer weet met een 13-20 voorsprong het kwart af sluiten.

Ook de start van het tweede kwart is voor Loon Lions dat bij 17-28 de grootste voorsprong pakt. Onder aanvoering van eerst Corine Manuputty en daarna Shari Jeffrey komt Lintex-Binnenland/Rotterdam beter in de wedstrijd en bij rust is het verschil nog maar één punt (29-30).

Na rust geven beide ploegen elkaar in eerste instantie niets toe en wisselen de scores elkaar af. Zera Butter is niet af te stoppen door Loon Lions maar ook aan de andere kant zijn met name Sharon Beld en Beau Baars scorend aanwezig. Via 44-42 is het toch weer Loon Lions dat aan het einde van het derde kwart de voorsprong pakt (51-56).

Lisa van den Adel opent het laatste kwart namens Lintex-Binnenland/Rotterdam met een driepunter en even later zorgt Eline Kasius voor de aansluiting (58-60). Diezelfde Kasius komt dan hard in aanraking met een speelster van Loon Lions en moet geblesseerd naar de kant. Ondanks dat de speelsters van de thuisploeg aangedaan zijn door de blessure van Eline Kasius weet het team van coach Joost van Rangelrooy toch langszij te komen en wordt met 65-65 een verlenging afgedwongen.

In de verlenging lijkt Lintex-Binnenland/Rotterdam door een driepunter van Zera Butter (71-69) de zege voor het grijpen te hebben, maar een zeer discutabel gegeven onsportieve fout tegen de thuisploeg in de laatste minuut doet uiteindelijk de weegschaal kantelen. Lintex-Binnenland/Rotterdam moet dan de klok stoppen maar Loon Lions is koelbloedig vanaf de vrije worplijn en wint met 73-77.

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 32 (+ 9 rebounds), Eline Kasius 13 (+ 6 rebounds), Shari Jeffrey 10, Lisa van den Adel 6 (+ 7 rebounds), Rianne de Roos 5 (+ 10 rebounds), Corine Manuputty 5, Michelle Zantman 2.

Volgende zaterdag 25 oktober speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam in de strijd om de nationale beker om 18.00 uur in Wychen tegen tweede divisie ploeg Wyba, waarna een week later de uitwedstrijd tegen De Wit-Grasshoppers op de agenda staat.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.