Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 4 mei 2014
Binnenland/Rotterdam Kampioen van Nederland (Dames 1 Team)


De vrouwen van Binnenland/Rotterdam zijn voor het eerst in de historie Kampioen van Nederland gewonnen. In een volgepakt Indoor Centrum Landsmeer won de ploeg van coach Joost van Rangelrooy de vijfde wedstrijd met 59-74 van Loon Lions, waardoor de eindstand in de best-of-seven serie op 4-1 werd bepaald. Het landskampioenschap is een bekroning van een prachtig seizoen waarin Binnenland/Rotterdam met bijna alle prijzen aan de haal ging, want ook de Nationale Beker en de Final Four werden al gewonnen. Met het behalen van deze drie prijzen in één seizoen heeft Binnenland/Rotterdam een unieke prestatie neergezet, alleen de Supercup aan het begin van het seizoen ging aan de neus van Binnenland/Rotterdam voorbij door een nederlaag tegen Loon Lions.

De vele uit Barendrecht/Rotterdam meegereisde supporters zien Binnenland/Rotterdam niet scherp beginnen. Loon Lions komt daarentegen via Kim Hartman wel goed uit de startblokken (6-2). Rianne de Roos en Zera Butter zorgen nog voor een gelijke stand (6-6) als Loon Lions onder aanvoering van Molly McDowell de thuisploeg naar een 18-10 voorsprong helpt. Binnenland/Rotterdam komt dan wat beter in het spel en kan het verschil via Lisa van den Adel en Zera Butter aan het einde van het eerste kwart terugbrengen tot 5 punten (21-16).

Via een weer sterk spelende Eline Kasius komt Binnenland/Rotterdam in kwart twee snel langszij en pakt bij 23-24 de eerste voorsprong van de wedstrijd. Molly McDowell countert echter met 6 punten op rij (29-24). Bianca Barton en Zera Butter lijken dan weer voor de aansluiting te zorgen (31-30), maar de Landsmeer formatie weet toch weer de marge te vergroten tot een 41-36 stand bij rust.

Waar in wedstrijd vier Binnenland/Rotterdam na rust volledig faalde komt het nu gedreven de kleedkamer uit. Via Eline Kasius en Rianne de Roos pakt Binnenland/Rotterdam weer een voorsprong (43-44) die ook niet meer afgegeven wordt. Zera Butter en Bianca Barton vergroten de marge tot 46-53 en vanaf dat moment is de thuisploeg kansloos. Binnenland/Rotterdam heeft net als in de wedstrijden één, twee en drie volledige controle over de wedstrijd daar waar Loon Lions balverlies na balverlies laat noteren. Het kwart eindigt uiteindelijk met een 48-61 stand op het scorebord en is de prolongatie van de titel voor Loon Lions erg ver weg en de eerste landstitel voor Binnenland/Rotterdam erg dicht bij.

Het laatste kwart probeert Loon Lions nog de bakens te verzetten, maar Eline Kasius en Leonie Kooij zorgen er voor dat het verschil alleen maar verder oploopt (49-65). Het geloof bij de thuisploeg ebt dan langzaam weg en alleen Molly McDowell blijft verwoede pogingen doen om Loon Lions terug in de wedstrijd te brengen. De controle van de wedstrijd blijft echter in handen van Binnenland/Rotterdam dat via 57-71 uiteindelijk met 59-74 de wedstrijd en het landskampioenschap binnenhaalt.

Aanvoerster Leonie Kooij, die ook verkozen werd tot MVP (Most Valubale Player) van de play-off finale serie, mocht nog afloop de kampioensbeker ontvangen uit handen van Fred van Urk, bondsbestuurslid van de NBB. Traditioneel werd ook het netje door de spelers van de basket geknipt.

Scores Binnenland/Rotterdam: Eline Kasius 25 (+ 9 rebounds), Zera Butter 21, Bianca Barton 12, Rianne de Roos 8 (+ 7 rebounds), Leonie Kooij 6 (+ 9 rebounds, 7 steals), Lisa van den Adel 2.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.