Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 20 april 2014
Binnenland/Rotterdam start finale play-offs met uitzege! (Dames 1 Team)


De dames van Binnenland/Rotterdam zijn de finaleserie van de play-offs in Landsmeer tegen Loon Lions gestart met een 68-84 zege. Behalve de eerste paar minuten van de wedstrijd had de ploeg van coach Joost van Rangelrooy de wedstrijd volledig onder controle en bij rust was de marge al 11 punten (29-40). In het tweede bedrijf drong de thuisploeg wel enkele malen aan maar echt in gevaar kwam Binnenland/Rotterdam niet. Zera Butter miste met 29 punten en 9 rebounds op een haar een double-double. Leonie Kooij, Eline Kasius en Bianca Barton scoorden ook in de dubbele cijfers.

Door de winst is het thuisvoordeel in de finaleserie voorlopig in handen gekomen van Binnenland/Rotterdam dat aankomende maandag in het Topsportcentrum Rotterdam de kans krijgt om de marge te verdubbelen.

De start van de wedstrijd is voor Loon Lions, dat op een 6-0 voorsprong komt. Leonie Kooij en Eline Kasius antwoorden, maar de thuisploeg weet vervolgens uit te lopen naar een 11-6 voorsprong. Via Zera Butter en Bianca Barton komt Binnenland/Rotterdam bij 11-13 voor het eerst op voorsprong. Anete Horelika kan er dan nog voor zorgen dat Loon Lions op gelijke hoogte komt, daarna zijn het Zera Butter en Eline Kasius die de eindstand van kwart één op het bord zetten (13-18).

In kwart twee zet Binnenland/Rotterdam de ingeslagen weg voort. Via Zera Butter en Leonie Kooij komt de ploeg makkelijk tot scoren, waar aan de kant van het veld de ploeg uit Landsmeer geen makkelijke schotkans wordt gegeven. Onder druk vallen de schoten niet en Binnenland/Rotterdam kan de voorsprong uitbreiden naar 22-31. Even lijkt Loon Lions terug te komen (26-31), maar Zera Butter en Lisa van den Adel brengen de marge weer op 11 punten bij rust (29-40).

Na rust lijkt Molly McDowell de thuisploeg op sleeptouw te nemen, maar Binnenland/Rotterdam weet de marge via Eline Kasius en Bianca Barton in stand te houden (44-53). Nog even komt Loon Lions tot op 7 punten terug (48-55), maar aan het einde van het kwart  is het mede door een score van Rianne de Roos vlak voor de buzzer 50-61.

Het laatste kwart geeft Binnenland/Rotterdam de thuisploeg geen enkele kans meer. Gecontroleerd wordt de voorsprong verder uitgebouwd tot een marge  van boven de 20 punten (54-75). Met nog een paar minuten op de klok geeft dit Joost van Rangelrooy de gelegenheid diep te bank op te gaan waardoor Loon Lions het verschil nog iets terug kan brengen tot de eindstand van 68-84.

Scores Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 27 (+ 9 rebounds), Leonie Kooij 20 (+ 6 rebounds, 4 asists, 5 steals), Eline Kasius 13 (+ 5 rebounds), Bianca Barton 11 (+ 4 assists), Lisa van den Adel 5, Rianne de Roos 5 (+ 7 rebounds), Linda Appers 2 (+ 6 rebounds), Shari Jeffrey 1.

De tweede wedstrijd in de best-of-seven serie wordt aankomende maandag 21 april (2e Paasdag) gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam en begint om 17.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het Ticket Center op de website van CBV Binnenland of direct via de link: http://www.cbvbinnenland.nl/D1/Tickets/. LET OP: toegangskaarten zijn ook vanaf een uur voor de wedstrijd verkrijgbaar bij de kassa van het Topsportcentrum Rotterdam. Voor deze toegangskaarten geldt echter een toeslag!! 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.