Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 10 april 2014
Binnenland/Rotterdam verliest na thriller in slotseconde (Dames 1 Team)


De dames van Binnenland/Rotterdam hebben de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen Lekdetec.nl verloren. Na een ware basketball-thriller werd het in sporthal De Bongerd in Bemmel door een buzzerbeater van Lekdetec.nl 88-87 voor de thuisploeg. Een fractie van een seconden daarvoor leek de absolute uitblinkster aan de kant van Binnenland/Rotterdam, Eline Kasius (38 punten, 8 rebounds en 5 assists), aan de andere kant van het veld juist in de buzzer de wedstrijd en ook de play-off serie beslist te hebben met de 85-87. Een discutabele reset van de klok door de arbitrage naar 1 seconde gaf Lekdetec.nl een laatste kans, die ten volle benut werd. Door de zege van Lekdetec.nl is de stand in de serie van een best-of-five nu 2-1, nog steeds in het voordeel van Binnenland/Rotterdam, dat aankomende zaterdag dus weer naar Bemmel moet afreizen voor wedstrijd nummer vier.

In de andere halve finale won Loon Lions ook de derde wedstrijd van CTO-Amsterdam en bereikte daardoor als eerste ploeg de finale.

De uitgangspunten voor wedstrijd nummer drie zijn simpel. Lekdetec.nl moet winnen om de kans op een finale plaats levend te houden, daar waar Binnenland/Rotterdam aan een overwinning voldoende heeft  om de finale te bereiken. Zeker in het eerste deel van de wedstrijd zet de thuisploeg de toon en komt via met name Loyce Bettonvil op een 10-5 voorsprong. Beide ploegen scoren makkelijk en Lekdetec.nl weet de voorsprong aan het einde van het kwart uit te bouwen tot 29-21.

De marge blijft bij aanvang van kwart twee ongeveer gelijk. Leonie Kooij komt namens Binnenland/Rotterdam enkele malen tot scoren, maar de ploeg van coach Joost van Rangelrooy lukt het niet om aan de andere kant van het veld Lekdetec.nl af te stoppen. Bij een 41-30 stand recht Binnenland/Rotterdam echter de rug en via Leonie Kooij, Lisa van den Adel en Eline Kasius wordt de marge verkleint tot een 44-40 stand bij rust.

Bij de start van het derde kwart lijkt de thuisploeg weer weg te lopen (48-40), maar een score van Lisa van den Adel is het sein voor Eline Kasius om het heft in handen te nemen. Door haar toedoen is bij 52-50 de wedstrijd weer bijna in evenwichtig en als kort daarna Zera Butter en Leonie Kooij de 52-54 op het scorebord zetten vlucht Lekdetec.nl in een time-out. Die heeft echter geen resultaat want Eline Kasius zorgt nagenoeg eigenhandig voor een 62-67 voorsprong voor Binnenland/Rotterdam na het derde kwart.

Lekdetec.nl geeft echter niet op en komt in kwart vier weer langszij (70-69), maar Binnenland/Rotterdam komt via Zera Butter en Bianca Barton weer op voorsprong (72-78).  Het regent ondertussen driepunters en met nog 3:23 op de klok heeft Binnenland/Rotterdam nog steeds de leiding met 76-82.  Na de vijfde fout van Leonie Kooij komt Lekdetec.nl terug tot 85-85 met nog 4 seconden te spelen.  Na een time-out komt de bal bij Eline Kasius die in de buzzer de 85-87 laat aantekenen. De arbitrage neemt echter een zeer discutabele beslissing door te oordelen dat er nog 1 seconde gespeeld moet worden.  Via Loyce Bettonvil neemt Lekdetec.nl het cadeautje met grote dankbaarheid aan; met een driepunter die via ring en bord alsnog door de ring valt dwingt Lekdetec.nl op de valreep in ieder geval een vierde wedstrijd in de mooie serie tussen beide ploegen af. Die wedstrijd zal aankomende zaterdag wederom in Bemmel worden gespeeld. Een eventuele vijfde en beslissende wedstrijd zal volgende week woensdag in het Topsportcentrum Rotterdam worden gespeeld.

Scores Binnenland/Rotterdam: Eline Kasius 38 (+ 8 rebounds, 5 assists), Leonie Kooij 23 (+ 11 rebounds, 4 steals), Zera Butter 8 (+ 6 rebounds), Bianca Barton 8 (+ 6 assists), Lisa van den Adel 4, Rianne de Roos 3, Tahnee Vogelsang 2, Shari Jeffrey 2.

De vierde wedstrijd in de best-of-five serie wordt aankomende zaterdag 12 april gespeeld in sporthal De Bongerd in Bemmel, aanvang 19.30 uur. 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.