Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 24 maart 2014
U22 doorbreekt negatieve reeks en wint uit van koploper Onze Gezellen (Heren 22-1 Team)

Uitslagen en standen


U22 doorbreekt negatieve reeks en wint uit van koploper Onze Gezellen.

Afgelopen zaterdag reisden wij als team af naar Haarlem voor de uitwedstrijd tegen Onze Gezellen. Onze Gezellen is momenteel de koploper in de competitie en is thuis nog ongeslagen. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd thuis met winst afgesloten (79-73). Na twee onnodige verliespartijen, hebben wij wat recht te zetten en nemen we maar genoegen met één ding, WINNEN!

We starten de wedstrijd met Coen, Dennis, Lennart, Finn & Martin.  Vanaf minuut 1 beginnen beide teams scherp aan de wedstrijd en gaat het de eerste paar minuten gelijk op. Daarna begint in aanvallend opzicht de ‘Lennart show’.  Lennart gooit binnen 3 aanvallen drie 3-punters op een rij. We lopen hierdoor uit naar een 9-19 voorsprong en het eerste grote verschil is een feit.  Onze Gezellen lijkt even van slag, doordat ze in deze fase veel simpele ballen weggooien, maar komen tegen het einde van het kwart toch wat terug. Onze Gezellen krijgt teveel 2e kansen in de aanval en kunnen hieruit makkelijk scoren. Einde eerste kwart: 17-25.

Het 2e kwart opent Onze Gezellen met een 3-punter. Daarna nemen wij weer het heft in handen en vechten we zowel aanvallend als verdedigend opzicht voor elke bal. Als Lennart dan halverwege dit kwart een 3 punter + bonus maakt en Dennis zich ook met de scores gaat bemoeien, lopen we uit naar een 29-40 voorsprong.  Helaas worden we slordig in de laatste 3 minuten en maakt Onze Gezellen het gat kleiner.  Ruststand 40-46 in het voordeel van Binnenland.

Uit voorgaande wedstrijden is gebleken dat wij niet altijd even scherp uit de kleedkamer komen. Het is aan ons de taak om te laten zien dat wij dit deze wedstrijd wel doen! In de eerste 5 minuten spelen we het beste spel van het gehele seizoen. We plaatsen een 14-4 run en eigenlijk alles lijkt te lukken. Finn en Martin weten elkaar goed onder het bord te vinden en plukken elke verdedigende rebound uit de lucht. Dennis en Lennart zijn voor de verdediging niet te stoppen en forceren de ene turnover naar de ander bij de tegenstander. Door deze run stonden we met nog 15 minuten te spelen met 60-44 voor. Dit verschil houden we vast tot het ingaan van het 4e kwart. Stand na 3e kwart: 70-54.

Het 4e kwart laten beide teams dat het vizier nog steeds scherp staat. Schiet het ene team een 3 punter raak dan doet het andere team dit ook. Dennis is bij ons inmiddels de man aan het kanon en maakt 8 punten in 3 minuten. Als Lennart dan met nog 2,5 minuut te spelen zijn 6e 3-punter erin knalt lijkt de wedstrijd gespeeld. 88-74. Na deze 3-punter neemt Onze Gezellen een time-out. Na de time-out zet Onze Gezellen een full court press neer en gooien we de ene na de andere bal weg. Ook de arbitrage die de hele wedstrijd een goede pot stond te blazen, hadden nu een inzak momentje.  Onze ergste nachtmerrie uit te komen, want Onze Gezellen komt met nog 14 seconden te spelen terug tot op 88-88. (Ja echt waar!) Er wordt een fout op Jeroen gemaakt en hij maakt ijskoud beide vrije worpen. Na onze raak geschoten vrijeworpen krijgt ook Onze Gezellen twee vrije worpen. De eerste vrije worp gaat mis, dus moet de schutter missen en hopen dat ze door een tipp-in een verlening eruit kunnen slepen. Dit scenario gebeurd gelukkig niet want Finn pakt de rebound en de 2 belangrijke punten gaan mee naar Barendrecht. Na de wedstrijd sprak onze litouwse coach de worden: “Guys, this was a horror movie with a happy ending”.

Scores:
Lennart 36 (6 driepunters), Dennis 21 (3 driepunters), Finn 9, Martin 7, Jos 6, Bob 4, Jeroen 4, Coen 3

Volgende week spelen wij om 20.15 thuis in de driesprong tegen Rotterdam Basketbal. Bij winst plaatsen we ons voor de Rayon Finale. Wij nodigen jullie dus allemaal bij deze uit om ons te komen supporten naar de overwinning.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.