Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 20 maart 2014
Binnenland/Rotterdam weer simpel langs CTO-Amsterdam (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


Net als twee weken terug hebben de dames van Binnenland/Rotterdam een eenvoudige zege geboekt op het CTO-Amsterdam. In Amsterdam werd het woensdagavond na een ruststand van 28-33 uiteindelijk 64-85 voor de ploeg van coach Joost van Rangelrooy. De zege had echter veel hoger kunnen uitpakken als Binnenland/Rotterdam de volle 40 minuten geconcentreerd had blijven spelen. Binnenland/Rotterdam gaf diverse malen het CTO-Amsterdam de kans om na een forse achterstand toch weer in de wedstrijd te komen. Het laatste beslissende kwart was Binnenland/Rotterdam echter weer vol bij de les en werd de zege makkelijk veilig gesteld. Domper op de overwinning was het uitvallen van Lisa van den Adel met een knieblessure, waarvan de ernst deze dagen zal moeten worden vastgesteld.

De overwinning op het CTO-Amsterdam betekende voor Binnenland/Rotterdam ook dat de tweede plek op de ranglijst definitief een feit is, wat dus thuisvoordeel betekent in de halve finale van de play-offs. De tegenstander in de halve finale zal na de laatste speelronde van aankomend weekend duidelijk zijn. Als nummer twee speelt Binnenland/Rotterdam tegen de nummer drie van de ranglijst. Loon Lions speelt als nummer één tegen de nummer vier. Op dit moment is CTO-Amsterdam de nummer drie en Lekdetec.nl nummer vier. Afhankelijk van de uitslagen dit weekend kunnen beide ploegen nog van plaats wisselen.

Binnenland/Rotterdam moet het in de wedstrijd tegen CTO-Amsterdam doen zonder Linda Appers, die in de warming-up met een voetblessure moet afhaken. Beide ploegen openen aarzelend, maar onder aanvoering van een goed spelende Bianca Barton pakt Binnenland/Rotterdam na kwart één een 10-15 voorsprong.

Bij 10-19 lijkt Binnenland/Rotterdam weg te lopen, maar een verlies aan concentratie zorgt ervoor dat CTO-Amsterdam langszij kan komen (19-19).Na een time-out van Joost van Rangelrooy is het team weer snel bij de les en via Leonie Kooij en Eline Kasius wordt de voorsprong snel weer boven de 10-punten grens gebracht (19-31).  Binnenland/Rotterdam verslapt dan echter weer en bij rust is de marge teruggebracht tot 5 punten (28-33).

Direct na rust gaan de ploegen eerst gelijk op, maar als Zera Butter het vizier op scherp zet loopt Binnenland/Rotterdam weer uit naar een 48-57 voorsprong. Maar opnieuw verliest Binnenland/Rotterdam de concentratie en als Joost van Rangelrooy ook nog tegen een technische fout aanloopt kan CTO-Amsterdam de marge aan het einde van het derde kwart terugbrengen naar drie (54-57).

Het laatste kwart is Binnenland/Rotterdam wel helemaal bij de les. Via scores van Eline Kasius, Rianne de Roos, Zera Butter en een drietje van Bianca Barton wordt het snel 58-70. Via een time-out houd Joost van Rangelrooy zijn ploeg vervolgens scherp en wordt het CTO-Amsterdam niets meer cadeau gedaan. Aan de andere kant blijft Binnenland/Rotterdam er lustig op los scoren en uiteindelijk wordt het 64-85.

Scores Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 25 (+ 6 assists, 5 steals), Eline Kasius 19 (+ 6 rebounds), Bianca Barton 14 (+ 5 assists), Tahnee Vogelsang 10 (+5 rebounds), Leonie Kooij 9 (+ 15 rebounds, 7 assists), Rianne de Roos 8.

Aankomende zaterdag speelt Binnenland/Rotterdam de laatste reguliere thuiswedstrijd voor de competitie voordat op zaterdag 29 maart de bekerfinale volgt en aansluitend de strijd om de nationale titel gaat losbranden.

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Dozy Den Helder begint om 17.00 uur in het Topsportcentrum Rotterdam. De toegang tot deze laatste wedstrijd in de reguliere competitie is gratis!!


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.