Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 16 maart 2014
Binnenland/Rotterdam na winst op Lekdetec.nl tweede (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


De dames van Binnenland/Rotterdam hebben de belangrijke uitwedstrijd in Bemmel tegen Lekdetec.nl met een ruime 66-81 zege afgesloten. Belangrijk omdat winst zo goed als zeker een thuisvoordeel oplevert in de halve finale van de play-offs, die begin april starten. Loon Lions is na de nipte winst 77-80 winst al nagenoeg zeker van de eerste plek, Binnenland/Rotterdam kan na de overwinning tegen Lekdetec.nl en bij winst woensdag tegen CTO-Amsterdam de tweede plek niet meer ontgaan.

Binnenland/Rotterdam maakt het verschil tegen Lekdetec.nl al in de eerste helft (21-38). Zera Butter is met 18 punten weer niet te stoppen. In de tweede helft dringt Lekdetec.nl nog twee keer aan, maar moet in Binnenland/Rotterdam kwalitatief zijn meerdere erkennen. In het tweede bedrijf nemen andere speelsters het scoren van Zera Butter over, maar vooral ook verdedigend zit het redelijk dicht. Lekdetec.nl pakt wel te veel aanvallende rebounds, maar weet te weinig met deze extra kansen te doen. Uiteindelijk wordt Zera Butter topscoorder met 23 punten, gevolgd door Eline Kasiuis die met 20 punten en 9 rebounds net een double-double mist. Leonie Kooij pakt de double-double wel met 13 punten en 10 rebounds. Ook Bianca Barton eindigde met 14 punten in de dubbele cijfers.

Bij Lekdetec.nl ontbreekt Anouk Biesters met een blessure, daar waar coach Joost van Rangelrooy een fitte selectie tot zijn beschikking heeft. De wedstrijd gaat aan het begin gelijk op tot 8-8, maar daarna word het scoren lastig voor Lekdetec.nl. Binnenland/Rotterdam heeft daarentegen geen enkel probleem het netje te vinden, vooral van achter de driepuntslijn. Zera Butter zet haar goede serie van de afgelopen wedstrijden voort en schiet 4 op 6 drietjes. Het pass-werk is ook in orde want er zijn al snel 7 assists te noteren. Na het eerste kwart is het 14-25.

In het tweede kwart gaat de offensieve misère van Lekdetec.nl verder en scoren ze maar 7 punten. Onder de druk van de wisselde verdedigingsvormen van Binnenland/Rotterdam worden veel moeilijke schoten genomen en die vallen niet goed. Binnenland/Rotterdam scoort ook minder maar weet wel de voorsprong bij rust tot 21-38 uit te breiden.


In het begin van het 3e kwart kant Binnenland/Rotterdam nog uitlopen tot maximaal 19 punten verschil, maar dan plaatst Lekdetec.nl een 8-0 run en lijken terug te komen in de wedstrijd. Binnenland/Rotterdam countert echter en hetzelfde verschil staat aan het einde van het derde kwart weer op het bord (42-60).

In het laatste kwart gooit Lekdetec.nl met de laatste krachten 3 driepunters erin en verkleint de achterstand tot 9 punten 53-62). Dan is echter het kruid verschoten en kan Binnenland/Rotterdam relatief eenvoudig weer uitlopen en de winst met 66-81 naar zich toetrekken.

Scores Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 23 (+ 4 assists), Eline Kasius 20 (+ 9 rebounds), Bianca Barton 14, Leonie Kooij 13 (+ 10 rebounds, 6 assists), Lisa van den Adel 5, Rianne de Roos 4 (+ 9 rebounds), Cassidy Cheuk-Alam 2.

Aankomende woensdagavond speelt Binnenland/Rotterdam om 20.00 uur in Sporthallen Zuid de uitwedstrijd tegen CTO-Amsterdam. Bij winst is de tweede plek in de eindrangschikking een feit en dus thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs. Bij verlies heeft CTO-Amsterdam een goede kans de tweede plek te bemachtigen.

Zaterdag 22 maart volgt dan de thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder. De wedstrijd in het Topsportcentrum Rotterdam begint om 17.00 uur. De toegang tot deze laatste wedstrijd in de reguliere competitie is gratis!!


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.