Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 6 maart 2014
Binnenland/Rotterdam bereikt bekerfinale na thriller (Dames 1 Team)


De dames van Binnenland/Rotterdam hebben woensdagavond, ten koste van Loon Lions, in de strijd om de nationale beker de finale bereikt. In Landsmeer wist Binnenland/Rotterdam na verlenging met 78-79 de huidige landskampioen en bekerhouder te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond er een 70-70 score op het bord in een wedstrijd die een finale waardig zou zijn geweest. Beide ploegen gaven elkaar de gehele wedstrijd niets toe, getuige ook de maximale marge gedurende het bloedstollende duel tussen beide ploegen (5 in het voordeel van Loon Lions, 4 in het voordeel van Binnenland/Rotterdam), 14 wijzigingen van de leidende ploeg en 17 maal een gelijke stand op het scorebord. In de verlenging die tot op de laatste seconde spannend bleef, ging de zege uiteindelijk naar Binnenland/Rotterdam, dat in de bekerfinale op zaterdag 29 maart in Wijchen het Bemmelse Lekdetec.nl treft.

Binnenland/Rotterdam kent in de aanloop naar de bekerwedstrijd nogal wat personele problemen, Rianne de Roos, Eline Kasius, Tahnee Vogelsang en Leonie Kooij zijn om uiteenlopende redenen verre van fit, zodat coach Joost van  Rangelrooy op voorhand weet dat zijn rotatie wat anders zal moeten lopen. Toch komt Binnenland/Rotterdam goed uit de startblokken en weet via Rianne de Roos en Lisa van den Adel een 0-4 voorsprong te pakken. Loon Lions countert via Kim Hartman (5-4) en vervolgens is het een puntje-puntje wedstrijd, waarin namens Loon Lions Randell van der Lee en Anete Horelika de scores voor hun rekening nemen en voor Binnenland/Rotterdam Zera Butter het merendeel van de productie verzorgt. Via 12-10 wordt het eind van het kwart bereikt met een 24-23 voorsprong voor Loon Lions.

In het tweede kwart is het beeld niet anders. De intensiteit van beide ploegen blijft onverminderd hoog en via 28-28 lijkt de thuisploeg bij 37-32 weg te lopen als Eline Kasius de marge weer tot op één punt terug brengt (37-36). Door een score van Keshia Mosley weet Loon Lions toch met een 39-36 voorsprong de rust in te gaan.

Direct na rust lijkt Loon Lions verder weg te lopen, maar Rianne de Roos en Zera Butter zorgen weer voor een gelijke stand op het scorebord (43-43). Na een score van Bianca Barton lijkt Binnenland/Rotterdam het heft in handen te nemen (47-50), maar Loon Lions weet toch het laatste kwart met een 51-50 voorsprong in te gaan. Het momentum lijkt dan toch weer bij de Landsmeerse formatie te liggen die met 57-52 de voorsprong weer vergroot. Binnenland/Rotterdam knokt voor wat het waard is en via Eline Kasius en Zera Butter wordt weer een kleine voorsprong gepakt (60-61). De bordjes lijken weer snel verhangen te worden als Loon Lions met nog drie minuten op de klok op 65-62 komt, maar een sterk spelende Linda Appers en Leonie Kooij zorgen weer voor een voorsprong voor Binnenland/Rotterdam (66-67). Nadat Loon Lions op 68-67 komt, lijkt Binnenland/Rotterdam met nog 13 seconden op de klok via de zesde driepunter van uitblinker Zera Butter de winst met 68-70 te pakken. Met nog 10 tellen te spelen maakt Binnenland/Rotterdam echter een fout op Anete Horelika, die vanaf de vrije worplijn rustig blijft, en de stand op 70-70 brengt. Binnenland/Rotterdam mist vervolgens met nog 2 seconden een schot en ook de laatste poging van Loon Lions treft geen doel: verlengen dus!

Ook in de verlenging blijft het ongemeend spannend; Binnenland/Rotterdam scoort via Linda Appers 70-72, Loon Lions antwoordt vanaf de vrije worplijn, 72-72. Leonie Kooij zorgt vervolgens voor 72-74. Loon Lions komt weer op gelijke hoogte met twee vrije worpen 74-74. Dan is het Lisa van den Adel die de 74-76 aantekent welke Kim Hartman namens Loon Lions neutraliseert, 76-76. Zera Butter legt met nog één minuut op de klok aan voor haar zevende driepunter voor de 76-79 voorsprong voor Binnenland/Rotterdam. Met nog 30 seconden op de klok zijn het wederom vrije worpen van Loon Lions die het verschil tot op één punt brengen (78-79). Binnenland/Rotterdam mist vervolgens in de laatste aanval en de thuisploeg krijgt met nog 1,8 seconden op de klok een laatste kans. De messcherpe verdediging van Binnenland/Rotterdam dwingt Molly McDowell tot een geforceerd schot dat zijn doel ver mist, waardoor een plek in de bekerfinale voor Binnenland/Rotterdam een feit is.

Scores Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 31 (+ 7 rebounds, 4 steals), Leonie Kooij 9, Eline Kasius 9 (+ 6 rebounds), Linda Appers 8, Bianca Barton 7 (+ 5 rebounds, 4 assists), Rianne de Roos 6 (+ 5 rebounds), Lisa van den Adel 4, Michelle Zantman 3, Thanee Vogelsang 2 (+ 6 rebounds).

Aankomende weekend speelt Binnenland/Rotterdam om 17.00 uur in het Topsportcentrum Rotterdam tegen het CTO-Amsterdam. Voor Binnenland/Rotterdam is een winst noodzakelijk om een play-off plaats in het vizier te houden. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het Ticket Center op de website van CBV Binnenland of direct via de link: http://www.cbvbinnenland.nl/D1/Tickets/. LET OP: toegangskaarten zijn ook vanaf een uur voor de wedstrijd verkrijgbaar bij de kassa van het Topsportcentrum Rotterdam. Voor deze toegangskaarten geldt echter een toeslag!! 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.