Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 23 februari 2014
Binnenland/Rotterdam verzaakt weer tegen Loon Lions (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


Voor de 3e keer dit seizoen is het Binnenland/Rotterdam niet gelukt om een wedstrijd tegen Loon Lions in winst om te zetten. In een goed gevuld Topsportcentrum Rotterdam verloor de ploeg van coach Joost van Rangelrooy na een ruststand van 35-38 met 70-80.  De reden van het verlies was simpel, behoudens een ontketende Zera Butter (41 punten) gaf de ploeg collectief “ niet thuis”  en kon een veel scherper spelend Loon Lions na rust het verschil maken. Door het verlies is de koppositie voor Binnenland/Rotterdam nagenoeg onbereikbaar en zal de ploeg de aankomende weken alle zeilen moeten bijzetten om zich zeker te stellen van deelname aan de play-offs. Naast Loon Lions lijkt Lekdetec.nl na de 78-64 winst op Dozy Den Helder al zeker te zijn en zullen Binnenland/Rotterdam, CTO Amsterdam en De Wit-Grasshoppers (winst met 60-42 op Jolly Jumpers) voor de overige twee plekken moeten strijden.

Bij Binnenland/Rotterdam is Tahnee Vogelsang met lichte knieproblemen niet van de partij, maar ook Loon Lions mist een aantal speelsters waaronder Kim Hartman. In het eerste kwart gaat de wedstrijd gelijk op en wisselen beide ploegen om en om de scores uit. Via 10-8, met al 8 punten op naam van Zera Butter, is het Loon Lions dat het kwart met een 17-21 voorsprong afsluit.

De start van kwart twee is voor Binnenland/Rotterdam en Zera Butter die met haar volgende 8 punten voor een 25-23 voorsprong zorgt. Loon Lions antwoord echter sterk via Keshia Mosley en pakt een 25-31 voorsprong. Leonie Kooij en Michelle Zantman zorgen er dan voor dat beide ploegen weer in evenwicht komen, als een buzzerbeater van Loon Lions voor de 35-38 ruststand zorgt.

Na rust lijkt Loon Lions bij een 37-43 stand weg te lopen via Anete Horelika (17 punten, 16 rebounds), maar Binnenland/Rotterdam antwoord via Bianca Barton en Zera Butter die er weer voor zorgen dat er evenwicht is (43-43).Binnenland/Rotterdam is echter veel te slordig en de rebounding is matig verzorgd waardoor Loon Lions langzaam maar keer toch weer afstand weet te nemen en het laatste kwart ingaat bij een 58-65 stand.

Heel even lijkt de thuisploeg in het laatste kwart weer dichterbij te komen, maar Zera Butter krijgt hierbij aanvallend te weinig steun van haar ploeggenoten om het gat definitief te dichten. Loon Lions blijft daarbij geconcentreerd spelen en pakt uiteindelijk een verdiende 70-80 zege.

Scores Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 41, Leonie Kooij 12 (+ 7 rebounds), Bianca Barton 9 (+ 5 assists), Rianne de Roos 5 (+ 7 rebounds), Michelle Zantman 3.

Aankomende weekend is Binnenland/Rotterdam vrij van competitieverplichtingen. Op woensdag 5 maart volgt dan in Landsmeer de ½-finale wedstrijd om de nationale beker tegen wederom Loon Lions. Daarna volgen twee belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs als achtereenvolgens CTO Amsterdam en De Wit-Grasshoppers te gast zijn in Topsportcentrum Rotterdam. 

Kees Koopmans legde de wedstrijd vast in deze reportage.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.