Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 2 februari 2014
Binnenland/Rotterdam moet winst aan Lekdetec.nl laten (Dames 1 Team)

Uitslagen en standen


Binnenland/Rotterdam heeft de topper in de dameseredivisie tegen Lekdetec.nl met 69-73 verloren. In het Topsportcentrum Rotterdam maakte beide ploegen er een mooie wedstrijd van, waarbij de winst uiteindelijk door de bezoekers uit Bemmel werd meegenomen. Met name in de 2e helft ontspon zich een prachtige wedstrijd waarin de kansen diverse malen keerden. Uiteindelijk was het Lekdetec.nl dat aan het langste eind trok en ongeslagen aan kop blijft van de eredivisie. Binnenland/Rotterdam zakt door de nederlaag naar de 4e plek op de ranglijst en zal de aankomende weken alle zeilen moeten bijzetten om een play-off plaats in het zicht te houden.

De start van de wedstrijd is voor Lekdetec.nl, en met name guard Karin Kuijt. Met 8 punten van de eerste 11 punten van Lekdetec.nl zorgt zij voor een 6-11 voorsprong. De scores voor Binnenland/Rotterdam komen allemaal van Eline Kasius. Leonie Kooij is erg ongelukkig in de afwerking waardoor Lekdetec.nl de voorsprong gedurende het 1e kwart langzaam verder kan uitbreiden tot een 13-21 voorsprong.

Kort in het 2e kwart komt de ploeg van Bart Sengers op de grootste voorsprong van de wedstrijd (13-24), als Binnenland/Rotterdam de rug recht en onder aanvoering van Zera Butter de marge langzaam verkleint. Leonie Kooij komt dan beter in haar spel en samen met Eline Kasius en Zera Butter zorgen zij ervoor dat het verschil bij rust is teruggebracht tot 32-35.

Vanaf de 1e minuut in het 3e kwart wordt het een puntje-puntje wedstrijd. Via 34-38 komt Binnenland/Rotterdam halverwege het kwart na een score met bonus van Shari Jeffry voor het eerst in wedstrijd op voorsprong (44-42). Vanaf dat moment geven beide ploegen elkaar niets toe en wisselt de leiding veelvuldig. Beide ploegen hebben wel veel problemen met het zeer warrig leidende arbitrale trio, wat tot veel onbegrip bij speelsters, coaches en publiek leidt. Aan het einde van het 3e kwart is het toch Lekdetec.nl dat met een 55-56 voorsprong het laatste kwart in gaat.

Het laatste kwart is in eerste instantie voor Binnenland/Rotterdam dat bij 59-56 en 63-60 diverse kansen krijgt de voorsprong te vergroten, maar dit nalaat. Met nog 3 minuten op de klok is het dan weer Lekdetec.nl dat de voorsprong pakt (65-68)  maar in de laatste minuut is de marge weer 1 punt (69-70). Als Binnenland/Rotterdam bij balbezit in de persoon van Leonie Kooij een aanvallende fout krijgt en de arbitrage een duidelijke “out of bounce” van Lekdetec.nl over het hoofd ziet moet de ploeg van coach Joost van Rangelrooy de klok stoppen om terug in balbezit te komen. Lekdetec.nl verzuimt echter niet vanachter de vrije worplijn en pakt de winst met 69-73.

Scores Binnenland/Rotterdam: Eline Kasius 23 (+ 7 rebounds), Leonie Kooij 19 (+ 11 rebounds), Sera Butter 14 (+5 assists), Shari Jeffrey 5, Rianne de Roos 4 (+ 7 rebounds), Lisa van den Adel 2, Linda Appers 2.

Volgende week zaterdag reist Binnenland/Rotterdam naar Den Helder alwaar Dozy Den Helder de tegenstander zal zijn. In de korte competitie is het voor Binnenland/Rotterdam noodzaak om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen om aansluiting te houden met de top van de eredivisie.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.