Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 9 december 2013
Binnenland U22 wint streekderby van Rotterdam Basketbal (Heren 22-1 Team)

Uitslagen en standen


Afgelopen zaterdag om 18.00 stond de laatste uitwedstrijd van het jaar 2013 op het programma. Een belangrijke wedstrijd omdat dit tegen onze concurrent voor plaatsing van de rayon finale is namelijk streekgenoot Rotterdam Basketbal.

Vooraf wisten we al dat we deze wedstrijd zonder Finn (rug), Coen (tand) en Matthias (werk) moeten doen. Gelukkig is Martin vrijgesproken voor de D fout die hij eerder kreeg in de wedstrijd tegen SVO dus konden we deze wedstrijd aantreden met 9 man. Door het gemis van een aantal spelers en door het plan om met een snel team te starten was er een andere starting five dan normaal. Jos, Dennis, Lennart, Jeroen en Leroy starten namelijk deze wedstrijd. Ook werd de wedstrijd gespeeld met een bal van Binnenland, waar Rotterdam pas later in de wedstrijd achterkwam.

Binnenland begint ontketend aan de wedstrijd. Door veel druk te geven in de verdediging en hard om te schakelen plaatsen we begin van de wedstrijd een 13-0 run. Na 5 minuten lang spelen maakt Rotterdam pas de eerste score. Hierbij moet wel gezegd worden, dat Rotterdam meerdere acties hiervoor onbenut liet en pech had in de afronding. Binnenland gaat gewoon verder waar ze begonnen zijn en wisselt het snelle spel af met goede schoten van buiten. Vooral Dennis was dit kwart niet te stoppen en maakt 15 punten dit kwart. We sluiten dit kwart af met een 6-21 voorsprong.

Het 2e kwart gaat gelijk op. Rotterdam zoekt in de aanval nadrukkelijk Ben (nr.9) en Twan (nr.11)op die eigenlijk de enige spelers zijn die bij Rotterdam tot score komen. Aanvallend gaat het wel wat minder makkelijk dan in het begin alleen heeft Rotterdam ook nog steeds moeite om de basket te vinden. Wij wisselen lekker af met verschillende verdedigingstijlen waardoor Rotterdam maar geen vat erop kon krijgen. Uiteindelijk winnen wij ook dit kwart met een miniem verschil van 11-12 en gaan we rusten met een 17-33 voorsprong.

Na de rust starten we met dezelfde 5 man die aan de wedstrijd begonnen. De eerste score in deze helft is nog wel voor Rotterdam, maar daarna heeft Binnenland duidelijk het heft in handen. Zo breiden we onze voorsprong halverwege het kwart uit naar 23-45. Daarna zit er zand in de motor en laten we het zowel aanvallend als verdedigend liggen. Er wordt namelijk onnodig veel gedribbeld in de aanval en verdedigend maken we stomme fouten en boxen we onze mannen niet uit. Ook maken we een paar simpele turnovers waardoor Rotterdam aan het einde van het kwart terug mocht komen tot 41-53. Gelukkig hebben we nog een marge bij aanvang van het 4e kwart.

In het laatste kwart is het begin voor Rotterdam. Ze komen terug tot 9 punten verschil en het lijkt nog een spannende wedstrijd te worden. Gelukkig door een 3 punter + bonus van Jeroen en een score van Jos en Dennis is de marge weer 17 punten.  Rotterdam doet nog veel pogingen van buiten de 3puntslijn om dichterbij te komen, maar dit is de hele wedstrijd al geen succes en nu ook niet. Wel komen ze nog wat dichterbij maar bij een 57-68 stopt het en gaan de belangrijke punten mee naar Barendrecht.

Een tevreden en trotse coach die met deze overwinning nog tevredener is dan vorige week, omdat we nu ook wat gehavender waren door blessures en omdat dit tegen een naaste concurrent voor plaatsing van de rayon finale is.

Scores:
Dennis 24 (15 in 1e kwart), Lennart 13, Jos 9, Martin 8, Jeroen 7, Leroy 4, Remco 4

Volgende week zaterdag speelt onder 22 de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2013 thuis tegen het nog puntloze Waterland Basketball. Aanvang: 17.30. Tot dan!!!


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.