Op zaterdag 4 maart reisde Heren 1 weer af richting het oosten van het land en ditmaal naar Wijchen toe, Wyba stond namelijk op het programma. In de vorige wedstijd tegen deze heren was er een overtime nodig om de uiteindelijke winnaar, Wyba, te bepalen. We hadden dus extra veel zin in deze wedstijd. Daarbij wisten we dat het een hele zware zou gaan worden omdat Wyba ook koploper is in de competitie.

In de eerste minuten van de wedstrijd zet Wyba meteen de toon met het fysieke en agressieve spel waardoor ze een paar punten uitlopen. In de rest van het eerste kwart zet CBV dit recht met goed verdedigend werk als team zijnde en aanvallend komen er ook goede opties die worden benut. Het eerste kwart eindigt dan ook in een 13-16 voorsprong. In het 2de kwart blijft er een klein gaatje, schommelend rond de 5 punten in het voordeel van CBV. Vanaf het begin van de wedstrijd is het duwen en trekken over en weer waarbij er ook veel wordt gepraat tegen elkaar en tegen de scheidsrechters, wat in dit kwart voor een klein opstootje zorgt. In dit alles weet de jonge ploeg het hoofd erbij te houden en uiteindelijk het kwart sterk af te sluiten en gaan we met een 28-38 (15-22) voorsprong de rust in.

Na het praatje in de rust waarbij het vooral belangrijk was om de hoofden rustig te houden en te blijven doen wat we deden, hard werken in de defense en in de aanval te blijven doen wat we al een hele helft aan het doen zijn. In de eerste minuten van het 3de kwart blijft het gat ongeveer 10 punten, gaat Wyba wat door wisselen en gaat bij hun het energie niveau wat omhoog waardoor het bij CBV wat stroever gaat lopen. Wyba komt zelfs met een stand van 48-47 op een kleine voorsprong. Deze voorsprong is van korte duur doordat Caleb Vijber het kwart met een 7-0 run afsluit. Dit brengt de stand op 48-54 (20-16).

Het laatste kwart breekt aan, veel strijd van beide kanten, het publiek dat wat mee gaat doen met de thuisploeg en de uitploeg die de wedstrijd controleert. Het simpele advies vanuit de bank, vooral blijven doen waar je mee bezig bent en verwachten dat de energie en agressie omhoog gaat bij de tegenstander. Hierop reageert CBV goed en kalm. Wyba heeft een korte opleving waardoor het verschil maar tot 3 punten komt. Dit wordt weer snel en goed geweerd met een aantal verdedigende stops en aanvallend met een 3punter en wat vrije worpen. In het einde van het kwart lijken er ineens wat extra problemen op te komen, iets wat vanaf kwart 3 al lastig werd namelijk de fouten. Achter elkaar door gaan de grote mannen Sjoerd van Vilsteren en Timo Westerdijk met 5 fouten aan de kant. Daarbij komt ook dat Bas den Hoedt, plaatsvervangende grote man, ook met 5 fouten het veld moet verlaten. Dit komt misschien wel goed uit voor CBV aangezien Wyba opzoek moet naar 3 punters om het gat te dichten en door een kleine maar snellere line-up de screens van de tegenstander met al het switchen, dat mogelijk wordt door de kleinere line-up, beter te verdedigen en te voorkomen. De laatste wedstijd minuten worden slim en zakelijk uitgespeeld wat de einduitslag op 67-72(19-18) brengt.

Al met al een echt goede teamprestatie neergezet door de heren van CBV Binnenland met goed spel en met name verdedigend heel goed werk van iedereen.

Topscorers: Caleb Vijber 29, Sjoerd van Vilsteren 9, Daan van de Pol 7

Volgende thuiswedstrijd in deze spannende Eerste Divisie competitie is op zaterdag 11 maart om 20:30 uur tegen Arnhem Eagles.