Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 13 oktober 2013
Binnenland/Rotterdam boekt grote zege op BC Apollo Amsterdam (Dames 1 Team)


De eerste thuiswedstrijd van het competitieseizoen 2013-2014 heeft de dames van Binnenland/Rotterdam een ruime 96-51 zege opgeleverd tegen BC Apollo Amsterdam. In het Topsportcentrum Rotterdam was het team van coach Joost van Rangelrooy vanaf de eerste seconde de bovenliggende partij. Vooraf werd nog gedacht dat BC Apollo, afgelopen seizoen de kampioen van de promotiedivisie, het Binnenland/Rotterdam nog lastig zou kunnen maken, maar uiteindelijk bleek de thuisploeg duidelijk een maatje te groot voor de Amsterdamse formatie.

Binnenland/Rotterdam opent na 11 seconden door een driepunter van Leonie Kooij de score, maar weet in de eerste 5 minuten van de wedstrijd nog niet echt weg te lopen van BC Apollo (10-8). Dan gaat opeens de gashendel open en via Eline Kasius en Natalie van den Adel loopt de thuisploeg naar een 18-8 voorsprong. Na 9 maanden blessureleed maakt dan Tahnee Vogelsang haar rentree en viert dat direct mee een score. Na kwart één is het 27-8 en zijn de eerste voortekenen van een ruime zege al aanwezig.

In het tweede kwart gaat Binnenland/Rotterdam rustig verder, waar BC Apollo onmachtig lijkt. Na opeenvolgende driepunters van Zera Butter en Lisa van den Adel wordt het 44-16, maar weet BC Apollo toch iets beter in de wedstrijd te komen (46-21). Linda Appers antwoord namens Binnenland/Rotterdam nog met 5 punten op rij, maar concentratie verlies zorgt ervoor dat BC Apollo toch met rust een stand van 50-28 op het scorebord kan zetten.

Het derde kwart is Binnenland/Rotterdam weer bij de les en weet via een press veel balwinst te pakken. In deze fase zijn het weer Natalie van den Adel en Eline Kasius die veelvuldig tot score komen (65-31). Ook Rianne de Roos komt dan een aantal keren scorend door en jeugdspeelster Shari Jeffrey deelt vrolijk mee in de scores. BC Apollo kan geen moment onder de druk uitkomen en het kwart wordt dan ook afgesloten bij een 77-39 stand.

Het laatste kwart start de thuisploeg nog zoals kwart drie werd geëindigd waardoor de voorsprong nog verder wordt uitgebouwd en vlak voor tijd zelfs 50 punten bedraagt (96-46). Uiteindelijk weet BC Apollo in de slotminuut nog wat terug te doen zodat de eindstand 96-51 wordt.

Scores Binnenland/Rotterdam: Eline Kasius 22 (+ 11 rebounds), Natalie van den Adel  20, Zera Butter 12, Leonie Kooij 10, Linda Appers 10, Lisa van den Adel 7, Rianne de Roos 6, Tahnee Vogelsang 5 (+ 6 rebounds), Shari Jeffrey 4.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.