Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 9 mei 2013
Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam weer 2e van Nederland (Dames 1 Team)


Het is de dames van Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam voor het derde jaar op rij niet gelukt de landstitel te bemachtigen. In de 6e wedstrijd van de play-off serie won Probuild Lions in het Topsportcentrum Rotterdam na een 37-33 ruststand met 57-67 en bracht hiermee de eindstand in de serie op 2-4 en het landskampioenschap naar Landsmeer. Tot de rust had het team van coach Joost van Rangelrooy het initiatief, maar direct na rust wist Probuild Lions op voorsprong te komen om deze niet meer af te staan.

De doelstelling voor Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam was vooraf helder: winst was nodig om een allesbeslissende 7e wedstrijd af te dwingen. Met de wetenschap dat in de laatste twee wedstrijden de slechte start van Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam de oorzaak was van de nederlagen start de ploeg nu scherp. Met name Eline Kasius is aanvallend sterk op dreef maar echt los van Probuild Lions weet de ploeg van Joost van Rangelrooy niet te komen, met name omdat Anete Horelika aan de andere zijde niet te stoppen is. Na kwart één is de stand 18-16.
Ook in het tweede kwart blijven de verschillen minimaal en maken de ploegen er, onder het toeziend oog van 700 toeschouwers, een prachtig gevecht van. Tot 26-25 gaat de stand gelijk op maar als Zera Butter met een aantal scores doorkomt, gevolg door scores van Eline Kasius, Lisa van den Adel en Addie Micir wordt het gaatje iets groter. Door een score met bonus van Priscilla van Andel lijkt Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam met een 37-31 stand de rust in te gaan, maar Katie Bussey weet vlak voor de zoemer de marge te verkleinen tot 37-33.
Na rust zijnde scores aan beide kanten schaars, maar onder leiding van Molly McDowell weet Probuild Lions de rollen om te draaien en op voorsprong te komen (39-44). Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam geeft zich echter niet gewonnen en komt terug tot 44-44. In de laatste 3 minuten van het kwart weet Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam echter maar één score te maken en kan Probuild Lions het laatste kwart met een 46-50 voorsprong ingaan.
De eerste score van het laatste kwart is voor Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam en lijkt een echte thriller in de maak. Probuild Lions krijgt echter de hulp van de arbitrage na een zeer makkelijk gegeven  onsportieve fout en weet direct de marge tot 48-56 uit te breiden. Bij 50-61 lijkt de wedstrijd dan gespeeld maar Zera Butter, een driepunter van Addie Micir en twee rake vrije worpen van wederom Zera Butter brengen de stand op 57-61 met nog 1:25 op de klok. Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam is genoodzaakt om door het maken van fouten de klok te stoppen, maar dit heeft niet het gewenste resultaat. Probuild Lions kan vanaf de vrije worplijn de marge uitbouwen daar waar Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam in tijdnood niet de rust heeft to scores te komen. Uiteindelijk kan de Landmeerse formatie vanaf de vrije worplijn de eindstand van 57-67 op het scorebord zetten, en daarmee de landstitel prolongeren.

Scores Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam:
Zera Butter 14, Rachel Roubehie-Fissa 12 (+ 7 rebounds), Eline Kasius 11, Addie Micir 7, Priscilla van Andel 7, Lisa van den Adel 4, Linda Appers 2.

Voor Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam komt hiermee een einde aan een bewogen seizoen. In de eerste helft van de competitie was de ploeg van Joost van Rangelrooy veruit de sterkste ploeg van de eredivisie. Na het debacle in de Final Four in december kwam de klad er echter in en werden veel wedstrijden verloren. De vele blessures waarmee de ploeg in de tweede seizoenshelft te maken had waren uiteindelijk te veel. Het verlies van international Leonie Kooij en Tahnee Volgelsang en de aanhoudende knieproblemen bij Priscilla van Andel konden niet voldoende worden opgevangen. Toch verdient de ploeg de complimenten omdat ondanks alle tegenslagen eerst de bekerfinale werd bereikt en een paar weken later in de halve finale van de play-offs CTO Amsterdam werd verslagen. Dat uiteindelijk Probuild Lions er met de prijzen vandoor gaat is zuur, maar de beste ploeg wint nu eenmaal en de felicitaties aan het adres van Probuild Lions zijn dan ook gemeend.  De onderlinge confrontaties tegen Probuild Lions in zowel de beker als de play-off finales toonde ook aan dat damesbasketball zeker ook bij de fans leeft. Zowel in Landsmeer als in het Topsportcentrum Rotterdam werden de wedstrijden door heel veel publiek bezocht en was sprake van een meer dan uitstekende ambiance.

Eindstand finale play-offs Probuild Lions - Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    4 - 2
        
Uitslagen        
Wedstrijd 1: Probuild Lions - Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    50 - 62
Wedstrijd 2: Probuild Lions - Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    64 - 59
Wedstrijd 3: Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    - Probuild Lions 69 - 60
Wedstrijd 4: Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    - Probuild Lions 69 - 82
Wedstrijd 5: Probuild Lions - Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    73 - 57
Wedstrijd 6: Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam    - Probuild Lions 57 - 67


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.