Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 24 maart 2013
Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam verliest bekerfinale (Dames 1 Team)


 

De dames van Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam zijn er niet in geslaagd voor de tweede maal in de clubhistorie de nationale beker te winnen. In een zeer goed gevuld Topsportcentrum Rotterdam startte de ploeg van Joost van Rangelrooy goed en stond halverwege op een 30-24 voorsprong. In het derde kwart draaide Probuild Lions echter de rollen om en kon na een spannende eindfase de wedstrijd met 62-69 naar zich toe trekken.

 

Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam kent vooraf al grote personele problemen. Priscilla van Andel tobt al enkele weken met een onwillige knie, maar ook Addie Micir is nog altijd niet echt hersteld van een voetblessure, opgelopen in de competitiewedstrijd van twee weken geleden tegen Probuild Lions. Beide zijn dus verre van fit en kunnen slechts zeer beperkt worden ingezet.
In het eerste kwart komt Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam goed uit de startblokken en kan via met name international Leonie Kooij uitlopen naar een 10-4 voorsprong. Onder aanvoering van het Amerikaanse duo Molly McDowell en Katie Bussy komt de Landsmeerse ploeg langzij, maar via Priscilla van Andel en Leonie Kooij heeft Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam toch de voorsprong na de eerste 10 minuten speeltijd: 15-13.
In kwart twee geven beide ploegen elkaar in eerste instantie weinig toe. De verdediging voert de boventoon en beide teams houden elkaar qua score tot 22-20 nagenoeg in evenwicht. Via driepunters van Rachel Roubehie-Fissa en Leonie Kooij plaatst Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam dan een tussensprint (28-20), en even later worden de kleedkamers opgezicht met een 30-24 ruststand.
Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam lijkt goed uit de kleedkamers te komen, Zera Butter zorgt met een driepunter en gewone score voor de grootste voorsprong (35-24). Probuild Lions switcht dan de verdediging naar een zone en Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam kan hierop het antwoord niet vinden. Eline Kasius lijkt met een score nog even de juiste weg te hebben gevonden (37-28), maar vervolgens volgt een periode waarin Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam drie minuten niet tot score kan komen daar waar het duo McDowell/Bussy score na score aan elkaar rijgt. Bij 37-38 staat er voor het eerst een voorsprong voor Probuild Lions op het bord. Dat verschil loopt richting einde kwart gestaag op tot een 40-46 stand.
Probuild Lions bouwt in kwart vier de voorsprong verder uit en met nog ruim zes minuten op de klok en een 45-58 stand lijkt de Landsmeerse zege al een feit. Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam herpakt zich echter een start een inhaalrace die met nog 1:02 op de klok een stand van 56-63 oplevert. Als binnen 15 seconden zowel Lisa van den Adel als Rachel Roubehie-Fissa een driepunter loslaten en de stand op 62-63 brengen lijkt alles mogelijk, zeker als Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam direct een interceptie lijkt te pakken. Een al aangevraagde time-out van Probuild Lions verstoort dit echter waardoor na de time-out Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam genoodzaakt wordt de klok te stoppen middels het maken van fouten. McDowell en Bussy falen echter niet vanaf de vrije worplijn waardoor er uiteindelijk een 62-69 stand op het scorebord staat en Probuild Lions de nationale beker voor zich opeist.

Nog wat opmerkelijke cijfers uit de finale: beide ploegen schieten tegen een nagenoeg gelijk schotpercentage (gecombineerd 2/3 punters: 37% om 40%), een nagenoeg gelijk aantal rebounds (40 om 41), Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam krijgt in totaal 23 persoonlijke fouten tegen gefloten, Probuild Lions slechts 13. Probuild Lions mag 27 maal aanleggen vanaf de vrije worplijn, Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam maar 12 maal.

Scores: Leonie Kooij 19 (+ 13 rebounds, 5 steals), Rachel Roubehie-Fissa 16, Zera Butter 10, Eline Kasius 9 (+ 5 rebounds), Lisa van den Adel 3 (+ 5 rebounds), Linda Appers 3, Priscilla van Andel 2.

Aankomende zaterdag speelt Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander in het Topsportcentrum Rotterdam is Dozy BV Den Helder. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de link: http://www.cbvbinnenland.nl/D1/Tickets/.

Op woensdag 3 april start voor Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam de halve finale in de play-offs om het landskampioenschap. Tegenstander in de halve finale reeks (best-of-5) zal of CTO Amsterdam of Lekdetec.nl worden. Het speelschema voor de halve finale is:

Woensdag 03-04-2013 20.00 uur Topsportcentrum Rotterdam
Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam - CTO Amsterdam of Lekdetec.nl

Zaterdag 06-04-2013 17.00 uur Topsportcentrum Rotterdam
Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam - CTO Amsterdam of Lekdetec.nl

Woensdag 10-04-2013 ???? uur
CTO Amsterdam of Lekdetec.nl - Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam

Zaterdag 13-04-2013 ???? uur
Indien noodzakelijk CTO Amsterdam of Lekdetec.nl - Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam

Woensdag 17-04-2013 20.00 uur Topsportcentrum Rotterdam
Indien noodzakelijk Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam - CTO Amsterdam of Lekdetec.nl
 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.