Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 13 januari 2013
H22-1 laat veerkracht zien tegen Red Stars thuis (Heren 22-1 Team)


Na een teleurstellende start vorige week tegen De Wit Grashoppers te Katwijk mochten we in de tweede helft van het seizoen nu thuis aantreden tegen Red Stars uit Soest. Voor het eerst wel geteld 9 man op het sheet mogen schrijven maar helaas is nog niet iedereen fit voor een hele wedstrijd. De starting five waren deze keer Finn en Arsenio, Matthias en Jeroen en Coen als point guard. Arsenio opent voor ons de score en het loopt in de aanval eigenlijk wel aardig bij ons. Red Stars benut hun vrije worpen niet, 4 op 4 mis. Na vijf minuten spelen kijken wij naar een 8-2 stand op het bord. Helaas scoort hun lange man een driepunter en Red Stars scoort nog een keer waardoor het weer gelijk op gaat. Aanvallend genoeg variatie bij ons totdat in de negende minuut Finn in een rebound land op de voet van een tegenstander. Balen, balen weer een enkel blessure. Martin moet er in ondanks dat hij niet helemaal fit is met zijn knie. Nu het hoofd wel bij het spel houden en dat doen we gelukkig ook. In de laatste minuut drie fraaie aanvallen waardoor Martin en Coen kunnen scoren. 18-13 is de stand na 1 kwart.

Arsenio krijgt heel mooi de bal aangespeeld van Coen in de aanval en gooit hem erin. Helaas loopt het daarna even niet meer bij ons. Wij verzuimen 5 minuten te scoren, Red Stars verdedigd goed en blok ons zelfs een paar keer en zij doen wel punten erin gooien waardoor ze terug komen tot een 20-19 tussen stand. Een afstand schot van Martin en ook eentje van Amrith geeft ons weer vertrouwen. Ik de laatste minuut van het 2e kwart weet Coen Martin te vinden en met nog een paar seconden op de klok doet Thomas een poging voor een driepunter die foutief wordt verdedigd. Heel netjes 3 op 3 erin op de vrije worp lijn van Thomas zorgt voor een 31–26 ruststand.
Het schakelen tussen de man to man en een zone defense werkt blijkbaar in ons voordeel. We weten nu ook wie schot heeft bij de tegenpartij. De vraag is houden we het vol na de rust met 7,5 man tegen 11? Remco snijdt goed in en opent de score voor ons in het derde kwart. Maar het ziet er toch naar uit dat we lucht te kort komen voor het tweede gedeelte. Aanvallend loopt het zeer moeizaam en gaat het te geforceerd. Hun nummer 56 scoort een paar keer achter elkaar en Red Stars bloeit op in het derde kwart. Een time-out genomen en terug naar een zone verdediging dan maar. Helaas schiet hun nummer 10 er nog een driepunter in en we zijn blij dat dit derde kwart erop zit. Score 5 tegen 13 is natuurlijk niet best en zegt genoeg. Komen wij nog terug in het laatste kwart met 36-39 achterstand op het bord?

Amrith maakt een drive naar binnen en wordt foutief tegen gehouden. De 2 vrije worpen gaan erin. Red Stars blijft missen met hun afstand schot en wij pakken de verdedigende rebounds goed uit de lucht. De bank moedigt het team in het veld luidkeels aan. Arsenio laat even een verdedigend blok zien waardoor Red Stars bij wijze van spreken een kopje kleiner wordt. Onze verdediging schuift goed en we onderscheppen zelfs de ballen. Aanvallend scoren wij nu wel met onze schoten. Matthias en Coen laten dat zien. Het is 46-43 in ons voordeel en in de volgende 2 minuten tijd is het rommelig in het veld en wordt er ook niet gescoord. Red Stars neemt een time-out. Hun nummer 9 wordt hard gestopt door Martin maar gelukkig gaan zijn beide vrije worpen mis. De tijd tikt weg en Coen schiet er mooi en beslissend een 2 punter in. Nog 38 seconden te spelen en weer een time-out van Red Stars, dat wordt vast een press van hun kant. Verbazing wekkend blijven ze zone staan en wij spelen de bal netjes rond. Gewonnen! Red Stars had zichtbaar moeite met onze verdediging en wij hebben er voor geknokt. Prima overwinning!
De punten aan onze kant waren als volgt verdeeld: Finn 0 (enkel lijkt mee te vallen), Spierbal 2, Remco 4, Thomas 3, Amrith 6, Coen 8, Remco 4, Martin 10, Matthias 10 en Arsenio.

Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Loon Lions Thuis
09-11-2019, 20:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen WBB Giants UIT
09-11-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.