Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 11 november 2012
H22-1 maakt het onnodig spannend uit tegen Roba (Heren 22-1 Team)

Uitslagen en standen


Wederom konden we maar met maximaal 8 spelers van start gaan deze keer uit tegen Rotterdam Basketball. Jos ging helaas weer door zijn enkel tijdens de training afgelopen week – wat een pech, Leroy en Jeroen zijn nog herstellende van hun enkel blessure maar Coen was gelukkig klaar voor zijn eerste competitie wedstrijd met H22-1. Roba had een groep jonge gasten die er duidelijk zin in hadden. Jeroen, als assistent coach, zag het goed vanaf het begin. We moeten hier scherp zijn op de rebounds mannen. Daar hadden we twee redenen voor. De eerste was dat ons schot zeer waarschijnlijk zwabberend uit de pols gaat komen vanwege voor de meesten een korte nachtrust en wat hoofdpijn en ten tweede omdat de jongens van Roba hoog kunnen springen. De sprongbal was dan ook voor hen bij de start. Het eerst kwart ging gelijk op mede omdat Finn niet wist waar de ring was, getuige zijn nul op zes vrije worpen. Het tweede kwart was met 19 – 16 voor Roba en we keken tegen een achterstand aan van 4 punten tijdens de rust. De coach was teleurgesteld over de alertheid van enkele van zijn spelers in het veld, de focus lag naar zijn mening nog bij de avond ervoor en niet bij deze wedstrijd. Dat was natuurlijk niet zo en dus gaan we er tegen aan zo meteen. Amrith had een schaafwond opgelopen dus een stukje tape extra erop en we zijn klaar voor de tweede helft.

In het derde kwart waren we zeker wakker geworden en vooral Coen en Matthias zorgden in de aanval voor de punten. Onze rebounders, Finn, Martin en Arsenio  waren gelukkig in de verdediging nu meer alert, we hadden controle op de wedstrijd en met 6 punten verschil stonden we zowaar voor eind derde kwart. Het leek er even op dat we de wedstrijd gemakkelijk gingen uitspelen maar in de laatste minuten kwam Roba terug. Ze proberen ons onder druk te zetten en dat had effect. We schrikken even van een actie met Thomas in de verdediging. Zijn arm uit de kom? Hij schiet weer terug. Dat was even schrikken. Wisselen voor Remco. Roba komt terug tot 60 – 61 met slechts nog 2 minuten te spelen. Vanaf de bank schreeuwden we het uit dat er fel verdedigd moest worden. Finn gooit de bal vanuit een vrije inworp naar Martin maar hun center zit er tussen en gaat voor een dunk of zoiets. Remco staat gelukkig in de weg en de bal stuitert uit de ring. Wij de bal. In de aanval een fout op Matthias en via vrije worpen staan we op save in de laatste seconden. Gewonnen, eindstand 60-63 in ons voordeel en met het nodige geluk. Finn heeft hopelijk geleerd dat slapen zonder deken een slechte voorbereiding is op een wedstrijd.
Het wedstrijd sheet was slecht te lezen, de coach wist nog wel de punten van Coen en Matthias eruit te vissen. Coen 19 en Matthias 21. Verder was het opvallend dat slechts 17 van de 32 vrije worpen er in gingen. Ons schotpercentage lag nog een stuk lager. Echter deze derby toch gewonnen ondanks het feit dan de meesten pas laat in de middag wakker waren!
 

Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.