Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 4 maart 2012
H22-1 twee keer tegen MSV en dat viel niet mee (Heren 22-1 Team)

Uitslagen en standen


Vorig week zaterdag eerst de uitwedstrijd tegen MSV in Noordwijk. De kantine was dicht en het veld was erg klein. Gelukkig hadden wij enkele fans als publiek mee zodat er nog wat geluid van de tribune kwam gedurende de wedstrijd. Leroy, Martin, Jeffrey, Spierbal en Amrith vormen de starting five deze keer.Het eerste kwart ging gelijk op. Hun nummer 13 was lastig om af te stoppen. Wij stonden in de eerste helft 13x op de vrije worp lijn en wisten er slechts 3 in te gooien. Eind eerste kwart konden we bij blijven door een 3 punter van Remco.
 
Tweede kwart aan onze kant veel balverlies maar in de laatste minuten had Jeffrey een paar mooie scores op aangeven van Martin. 24 – 28 was de ruststand in ons voordeel. Het kleine veld was niet in ons voordeel. Zoals gezegd te veel balverlies in de aanval en verdedigend hadden wij moeite met hun nummer 13.
Het derde kwart begonnen we sterk met scores van Finn en Spierbal waaronder een driepunter. Bij een tussenstand van 32 – 40 laten we de laatste drie minuten ons helaas voorbij lopen. Hun nummer 13 en 8 gooien er 12 punten in en wij niets. We staan achter met 43-40 bij aanvang van het laatste kwart. Martin gooit zijn 2 vrije worpen erin. Amrith scoort een mooie bal en Dane ook. We staan weer gelijk. De bank gaat zich met de wedstrijd bemoeien en we leven op. Verdedigend zetten we een tandje bij en Finn en Leroy pakken de een na de andere rebound. Het blijft spannend. Hun nummer 13 scoort en het staat 51-52 in de laatste minuut. Actie van Finn wordt foutief afgestopt. 1 van de 2 vrije worpen gaat erin. Beide coaches nemen time-outs in de laatste minuut. Wij houden het verdedigend dicht en kunnen de laatste seconden de bal rond spelen. Amrith krijgt dan nog  fout mee en gooit zijn 2 vrije worpen er netjes in.
Opgelucht kijken we naar een 51-55 eind resultaat. Scores: Leroy 8, Dane 2, Thomas 4, Spierbal 9, Jeffrey 4, Finn 9, Martin 6, Jos 5, Amrith 4 en Remco 3.
 
Zaterdagmiddag 3 maart 15.45 uur de thuiswedstrijd tegen MSV. We hadden het zelfde team als vorige week alleen kon Thomas niet mee doen vanwege een rug blessure. Nick was vorige week geopereerd aan zijn knie en kwam op krukken naar onze wedstrijd kijken.
Remco, Jos, Finn, Leroy en Spierbal gingen van start en wij hadden de sprongbal. De eerste punten waren echter voor MSV en de eerste punten actie van onze kant was van Spierbal die foutief werd afgestopt. Zijn 2 vrije worpen gingen erin. Daarna was het vooral hun nummer 13 die mocht scoren. Direct maar een time-out want 2-6 na 3 minuten was voor ons geen goede start. Verdedigend gaven wij wederom hun nummer 13 teveel ruimte in het laten aannemen van de bal en er werd te weinig geholpen en gepraat met elkaar. Jos had een paar keer balwinst en kon zodoende scoren van uit een vrije lay-up. Na het eerste kwart staan we met 13-14 achter.
Het tweede kwart vergeten wij vooral vanaf de vrije worp lijn te scoren en vallen onze schoten er ook niet in. Bij MSV loopt het wel en wij geven ze ook ruimte om te schieten. Eind tweede kwart weten Stef en Remco (via assist van Dane) fraai te scoren maar we kijken wel tegen een 25-31 ruststand aan. De kleedkamer in en afstemmen wat er beter moet gebeuren in de 2e helft. Gaan we dit nog rechtzetten?
 
MSV begint verrassend met een zone verdediging. Laten we daar nu juist in de fase geen probleem mee te hebben Martin scoort in de bucket en Spierbal van buiten. Na 3 minuten staat het 34-34. Prima gedaan. In het verdere verloop van het 3e kwart gaan we gelijk op. Wederom laten we punten liggen op de vrije worp lijn. En hun nummer 13 is moeilijk af te stoppen. Wel wordt er iets beter terug gevallen waardoor de rebound meestal voor ons was. Het laatste kwart gaan we in met 47-48 op het score bord. Zes punten op een rij voor hun nummer 13 en wij gooien onze vrije worp kansen er niet in. Een time-out genomen om de nadruk te leggen op harder werken in de verdediging, ze eerder oppakken op hun helft en elkaar helpen. Spierbal en Leroy scoren vanuit een paar goede aanvallen, maar hun nummer 8 komt een paar keer op de vrije worp lijn vanwege onze 5 team fouten en hij gooit ze er wel in. Finn verdedigd goed op hun 13 en heeft balwinst. Naar de ring en dat wordt een lay-up… maar nee hij wil wat anders en de bal valt er niet in. Hun nummer 8 scoort 1 op 2 vanaf de vrije worp lijn en we staan twee punten achter in de laatste minuut. Wij in de aanval. Leroy komt hoog boven iedereen uit en scoort. Gelijk 61-61. Verdedigend nu geen fouten meer maken. Afstand schot van MSV, Remco gaat voor de verdedigende rebound en een MSV-er gaat de fout in. Twee vrije worpen. 1 op 2 erin en nog 34 seconden te gaan. We houden druk op MSV en krijgen het voor elkaar om 8 seconden gefloten te krijgen. We kunnen de wedstrijd nu uitspelen. Vergeten echter voordeel te halen uit deze balwinst en MSV maakt geen fouten. De 24 seconden klok tikt weg en niemand van ons neemt de drive naar binnen. Een zwak schot en we zijn de bal kwijt. MSV heeft nog een paar seconden en komen nog tot een schotpoging bij de driepunter lijn die gelukkig niet in balans was. De bal gaat mis en de wedstrijd is gewonnen met een beetje geluk.
 
Van de 27 vrije worpen hebben we er 16 gemist. En ons schot percentage was ook niet best deze keer. We gaan de komende week ons richten op de ring vanaf de vrije worp lijn. De scores aan onze kant kwamen als volgt tot stand. Remco 11, Jos 4, Stef 4, Martin 10, Dane 2, Spierbal 11, Finn 10, Leroy 8 en Amrith 2.

Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Loon Lions Thuis
09-11-2019, 20:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen WBB Giants UIT
09-11-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.