Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 30 januari 2012
Moeizame uitwedstrijd tegen SVO 20-1 met Binnenland Heren 22-1 (Heren 22-1 Team)


Afgelopen zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen een jong team van SVO in de nieuwbouw wijk van Utrecht. We waren ruim op tijd en moesten wachten op een Mu14 wedstrijd. En dat was best spannend op het eind. Lees het verslag hiervan maar op onze website want het waren onze meiden die wisten te winnen met 1 punt verschil.
 
Wij gingen van start met Jos, Thomas, Spierbal, Finn en Leroy. Finn staat al snel op de vrije worp lijn maar die gaan er niet. Daar had het gehele team last van bleek later in het spel.
Onze start was goed. Bal ging prima rond in de aanval en SVO maakte verdedigend de fouten. 5-0 na een paar minuten spelen. Verdedigend stonden wij te ver van onze man vandaan en gaven zodoende hun teveel ruimte om te schieten. Op die manier kon SVO ons bijhouden. Time-out genomen en gewisseld maar ons spel veranderde niet veel. Aanvallend goed spel en veel vrije worpen gemist. We hadden 12 opties in het eerste kwart en er maar 3 ingegooid. En verdedigend te slordig gespeeld. Stand 15-19 na het eerste kwart.

In het 2e kwart spelen we niet goed. Teveel balverlies door eigen slordigheden met passing. Aanvallend had Leroy een paar mooie acties maar als team werd er matig verdedigd. Eind 2e kwart lopen we iets uit en met een mooie driepunter van Spierbal staan we er goed voor in de 9e minuut. Helaas worden we er twee keer eruit gelopen door SVO en scoren ze gemakkelijk via een paar lay-ups. Wij laten ze veel te gemakkelijk terug komen op een 30-34 ruststand. Teleurstellend.

We zijn het met elkaar eens dat er harder gewerkt moet worden in de verdediging en dat we niet zo slordig met de bal moeten omgaan. Begin 3e kwart laten we SVO weer gemakkelijk scoren en het spel gaat gelijk op. Jos scoort een mooie lay-up vanuit een goede inside drive. Verdedigend gaat het daarna flink mis met Jos. Hij probeert nummer 20 van SVO via doordringen in de bucket te stoppen. Jos krijgt een elleboog op zijn gezicht en ligt op de grond met bloed in zijn mond. De scheidsrechter fluit niet en schat de situatie geheel verkeerd in en wil ons doorlaten spelen. In de kleedkamer zien we dat Jos een flinke wond heeft aan zijn lip en dat het blijft bloeden. Gelukkig was er iemand met EHBO ervaring in de zaal die erg behulpzaam was. Jeffrey zijn vader was er als toeschouwer en het was al snel duidelijk dat Jos met die lip naar het ziekenhuis moest. Bloedspetters op het veld opruimen voordat we verder spelen. Dat begreep de andere scheidsrechter gelukkig wel. Even een time-out. Wat een tegenslag. Jos zijn spullen bij elkaar pakken en zijn auto sleutels bij ons achterlaten. Hij ging met zijn gezicht in het verband met Jeffrey zijn vader en de behulpzame vrouw naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis. Wij moeten door spelen met toch wat frustratie tussen de oren over het fluit gedrag. Ook in dit kwart lieten we onze kansen op het nemen van een voorsprong liggen. Op de vrije worp lijn ging het iets beter met 9 van de 15 die we raakten. SVO was redelijk snel in het omschakelen van verdedigen naar aanvallen en wij hadden daar geen antwoord op. 3e kwart verliezen we met 20-19. Als we deze wedstrijd willen winnen zal er toch een tandje bijgezet moeten worden. De intentie was er wel maar het spel in de eerste minuten van het 4e kwart was gewoon slecht. Hun nummer 12 schiet een driepunter raak en mag daarna 3x naar de vrije worp lijn omdat we achter hem aanlopen en niet op tijd als team afstoppen. We kijken tegen een 58-56 achterstand aan. Leroy krijgt zijn vijfde fout. Verder geen mening over om het kort te houden. Wij ogen moe en even later via een time-out elkaar moed ingesproken. We houden de aanval simpel en geen balverlies lijden anders geven we de wedstrijd weg.

Spierbal en Martin spelen goed samen en het schot valt eindelijk een paar keer lekker bij ons. Blokje zetten en dan afrollen. Martin krijgt de bal mooi aangespeeld en is niet te stoppen in de bucket. We nemen afstand en nu moet SVO een time-out nemen. Wij hebben alleen behoefte om even uit te rusten en weten nu precies hoe we moeten spelen. Er is opeens weer energie om ook verdedigend een stapje extra te doen. Zag zelf nog een mooi defense blok. Aanvallend kan SVO geen vuist meer maken en wij spelen de wedstrijd gemakkelijk uit. Met 63-74 gewonnen! Na de wedstrijd nog veel drukte. De helft moest snel naar de andere kant van Utrecht voor een wedstrijdje met H4 en Martin moest daar nog een wedstrijd fluiten (veel te laat). Ik nog naar het ziekenhuis aan de andere kant van de A2. Jos wordt op dat moment gehecht aan zijn lip. Die behulpzame mevrouw terug gebracht naar de Sporthal in Vleuten en met Jeffrey zijn vader afgesproken dat hij Jos mee neemt naar Barendrecht.     
Tenslotte de scores. Die waren als volgt verdeeld: Finn 6, Jeffrey 3, Spierbal 16, Jos 6, Thomas 11, Dane 3, Leroy 13 en Martin 16. Vrije worpen: 23 uit 40 gemist……..

Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Loon Lions Thuis
09-11-2019, 20:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen WBB Giants UIT
09-11-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.