Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 24 december 2011
BOB M12-1 vs Binnenland MU12-2 (Meisjes 12-2 Team)

Uitslagen en standen


De laatste wedstrijd van de herfstcompetitie. Na het verlies tegen MU12-1 hadden de meiden nog één kans om de trainingsarbeid om te zetten in punten. Na een zware training van Gerwin en een technische training van Joost waren ze er klaar voor. De meiden stonden te trappelen van ongeduld. Zonder Monica, Burçu en coach Den Hoedt (kies er maar één) gingen we op pad naar Oud Beijerland.

Door een foutje van de wedstrijdtafel kon ik twee keer het formulier invullen en had ik dus minder tijd om de meiden goed in te laten spelen. Tel daar bij op de zwaar gekneusde teen van Isabeau dan hoef ik niet uit te leggen dat we een wereld voorbereiding hadden. Zoals ik vorige keer al meldde gaan we nooit op pad zonder doel. Lees: uitdaging. Deze week was dat WINNEN. De thuiswedstrijd hadden we nipt met 28-24 gewonnen dus de lat was hoog gelegd door mij.

We gingen voor het eerst van start zonder yell. Gewoon vergeten. De meiden gingen voortvarend van start Vera scoorde meteen de 0-2 (bleek achteraf haar enige punten te zijn) en door Simone kwamen we op 2-4. BOB was iets feller en stond na de eerste periode voor met 6-4. De tweede periode ging gelijkwaardig op. BOB scoorde twee keer en voor ons scoorde Kim en wederom Simone. Na enige uitleg hoe er verdedigd diende te worden gingen de meiden fel de derde periode in. Yuna gaf het goede voorbeeld door drie keer te scoren. Abigael en Simone scoorden ook nog en we stonden voor met 12-18.

In de vierde periode kwam BOB weer langzaam terug tot 18-18 maar door een tweepunter van Kim en een vrije worp van Abigael gingen we rusten met een 18-21 voorsprong.

De pauze gebruikte BOB om zich te voorzien van energiedrank en candybars wat resulteerde in een bliksem start in de vijfde periode. Door acht punten op rij te scoren liepen ze uit naar 26-21. Simone scoorde met haar achtste punt nog net de aansluiting. Met een 26-23 achterstand gingen we de zesde periode in. Daarin scoorde beide teams twee punten. Isabeau vergat even haar gekneusde teen en scoorde haar eerste punten.

Wilcoach zag de bui al hangen. Dus pepte hij de meiden nog een keer op om toch vooral in de laatste wedstrijd van de competitie alles te geven. Na de uitgestelde yell weer het veld in. Dit hielp. Door goed verdedigend werk en scores van wederom Isabeau en Yuna liepen de meiden twee punten in. Dus met een minimale achterstand van één punt gingen we de laatste periode in.

Ik had nog één troef die ik uit kon spelen. Ik riep de meiden bij elkaar en zette de joker in. Deze keer was dat de jarige Kim. Ik vroeg aan de meiden of ze voor Kim wilde winnen zodat de traktatie na afloop nog lekkerder zou smaken. Nou dat hoef je de meiden maar één keerte vertellen. De spreekwoordelijke mouwen werden opgestroopt (lees het vorige verslag maar om te zien waarom dit alleen maar spreekwoordelijk kan) en veters werden nog een keer gestrikt.

Briesend met rook uit oren en vuur uit de ogen gingen ze er tegenaan in de laatste periode. Het publiek voelde een succesje aankomen en ging er eens goed voor zitten. Met veel lawaai werd MU12-2 aangemoedigd. Ook de toeschouwers van de tegenpartij lieten zich horen. Het dak ging eraf en dit leidde tot een waanzinnige achtste periode. Er werd gerend van achter naar voor en andersom. Ballen werden uit de handen van de tegenstanders getrokken. Persoonlijke fouten zorgden ervoor dat het ritme van de tegenstander werd verstoord. Alles werd uit de kast gehaald voor Kim.

Yuna scoorde drie keer waardoor we op 30-35 kwamen. BOB scoorde nog wel 32-35, maar wij hebben altijd nog onze slow starter. Als het nodig is gaat ook zij scoren. Ja, Iris besliste de wedstrijd door vlak voor tijd de eindstand op het bord te zetten: 32-37.

Ondanks de vermoeidheid gingen de meiden (en ik stiekem ook) uit hun dak. Nadat de felicitaties in ontvangst waren genomen gingen de inmiddels tot vuurtorentjes uitziende meiden lekker douchen en konden ze genieten van de traktatie van Kim. Ik en het geweldige publiek (een applaus is hier op zijn plaats) kunnen terug zien op een wedstrijd met zeer veel inzet en een ruim behaalde doelstelling. Goed gedaan meiden!

We en ik spreek ook namens Leo en Mary kunnen terug zien op een geslaagde competitie. Met een aantal ‘eerste jaars’ hebben onze meiden een prima prestatie neergezet. Een maximaal haalbare vierde plaats is een waanzinnig resultaat. Ik wil nog even iedereen bedanken die hieraan hebben meegeholpen:
- de rijders, de wassers, de supporters, de invallers de coaches en uiteraard de meiden van MU12-2.

Ik wens een ieder prettige kerstdagen en alvast een sportief en vooral gezond 2012

Met sportieve groet,
Wilcoach


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Loon Lions Thuis
09-11-2019, 20:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen WBB Giants UIT
09-11-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.