Actueel|Agenda|Twitter|Gastenboek
maandag 24 april 2017 Vetus.nl/ Binnenland verliest nipt van grote favoriet

Na de deceptie tegen het CTO uit Amsterdam mochten we voor de final four aantreden tegen de topfavoriet voor het kampioenschap: BV Grasschoppers uit Katwijk. De competitiegames tegen Grasshoppers werden beide verloren met 12 punten en in dezelfde einduitslag. Er was echter wel een groot verschil tussen die twee games. De eerste game waren we een soort van kansloos, de tweede juist heel kansrijk. De voorsprong werd toen uit handen gegeven in de laatste vijf minuten. Als je Binnenland dit jaar gevolgd hebt, dan weet je dat het team gegroeid is en dat het team tegen elke tegenstander op kan spelen.

De opkomst van supporters was van beide kanten groot, maar gelukkig waren beide tribunes uit en speelden we zoals altijd op het mooie center court van sporthal de Driesprong.

📄: KLIK HIER
📅: Vrijdag 28 april 20:00 @ Katwijk vs Grasshopperss
📸: KLIK HIER
 
 

zondag 23 april 2017 Einde seizoen voor Renes/Binnenland

Het is de vrouwen van Renes/Binnenland niet gelukt de play-offs te bereiken. Op de laatste speeldag van de competitie werd in een volgepakte sporthal De Driesprong in Barendrecht in een alles beslissend duel tegen Dozy BV Den Helder met 69-77 verloren. Beide ploegen eindigde daardoor met een gelijk aantal punten op de vierde plek op de ranglijst, maar de Noord-Hollandse formatie gaat door op basis van het onderlinge resultaat. Voor Renes/Binnenland eindigt zo het seizoen 2016-2017 in mineur. Het team van coach Joost van Rangelrooy was het seizoen begonnen als één van de kanshebbers voor de landstitel maar door de aanhoudende stroom van blessures die het team het gehele seizoen teisterde werd uiteindelijke in de laatste speelronde deelname aan de play-offs gemist. In de laatste wedstrijd van het seizoen was Jantine Guijt met maar liefst 29 punten de topscoorder. Ook de met een gebroken vinger spelende Jantine Kraak (12) en Inez van Hulsen (12) kwamen in de dubbele cijfers uit.

Beide ploegen beginnen zenuwachtig aan de wedstrijd en geven elkaar niets toe (7-8) waarbij de arbitrage de touwtjes erg kort houdt. Na scores van Jantine Kraak en de excellerende Janine Guijt is er bij 13-8 een klein gaatje. De thuisploeg heeft echter in een mum van tijd al 8 fouten op het bord staan waardoor Dozy BV Den Helder vanaf de vrije worplijn bij kan blijven en bij 16-17 het eerste kwart wordt afgesloten. In het tweede kwart blijven de teams ook in elkaars kielzog waarbij zowel scores als missers zich aan beide kanten van het veld afwisselen. Even lijkt Renes/Binnenland weg te kunnen lopen (29-25) maar uiteindelijk is de stand bij rust toch weer gelijk (31-31).


donderdag 20 april 2017 Feestelijke afsluiting van de Rabobank clubkas actie

Tijdens de feestelijke afsluiting van de Rabobank clubkas actie heeft nnze voorzitter, Wim van der Hoek en algemeen bestuurslid, Marc van Vilsteren, namens CBV Binnenland een cheque van € 707,75 ontvangen. 

Wij danken de Rabobank en de leden van de Rabobank die op Binnenland hebben gestemd. 

Volgend jaar weer!


woensdag 19 april 2017 Wie gaat door naar de play-offs??

Renes/Binnenland of Dozy BV Den Helder?

Aankomende zaterdagavond wordt in sporthal De Driesprong in Barendrecht in een rechtstreekse confrontatie tussen Renes/Binnenland en Dozy BV Den Helder beslist welke ploeg zich als laatste plaatst voor de play-offs. Uit de deelnemers aan de play-offs zal uiteindelijk de Nederlands Kampioen seizoen 2016-2017 voortkomen. Inmiddels zijn Lekdetec.nl, Loon Lions en Solar systemen-Grasshoppers al zeker van deelname.

De nummer vijf van de ranglijst Dozy BV Den Helder komt bij winst in Barendrecht weliswaar op gelijke hoogte met Renes/Binnenland, maar zal dan op basis van het onderlinge resultaat als vierde eindigen op de ranglijst. De ploeg uit Den Helder kreeg afgelopen weekend flink op de broek van koploper Lekdetec.nl (59-81). Renes/Binnenland is nu vierde op de ranglijst en zal dus ook moeten winnen om door te dringen tot het toetje van de competitie. De ploeg van coach Joost van Rangelrooy tankte afgelopen weekend veel zelfvertrouwen door in Katwijk knap met 78-81 van de nummer drie van de ranglijst, Solar systemen-Grasshoppers te winnen.

De wedstrijd op zaterdagavond in sporthal De Driesprong begint om 20.30 uur. Toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa in de sporthal vanaf één uur voor de wedstrijd.


zondag 16 april 2017 Knappe zege Renes/Binnenland op Solar systemen-Grasshoppers

De vrouwen van Renes/Binnenland hebben op de op één na laatste speeldag van de reguliere competitie een mooie 68-71 zege geboekt op de nummer drie van de ranglijst, Solar systemen-Grasshoppers. De ploeg van coach Joost van Rangelrooy toonde karakter en vechtlust in Katwijk en tankte zelfvertrouwen voor de belangrijke confrontatie tegen Dozy BV Den Helder volgende week in eigen huis. De winnaar van dat duel verzekert zich van de vierde plek op de ranglijst en deelname aan de play-offs die op zaterdag 29 april van start gaan.

Bij Renes/Binnenland zijn Jantine Kraak en Zera Butter er nog steeds niet bij, maar ook de thuisploeg heeft enkele afwezigen. Vanaf de start van wordt de wedstrijd gekenmerkt door een hoog tempo waarbij Solar systemen-Grasshoppers in eerste instantie de leiding neemt (7-2). Renes/Binnenland blijft echter in het spoor en met name Janine Guijt is door haar voormalige ploeggenoten niet af te stoppen en komt in het eerste kwart al tot 8 punten. Na het eerste kwart is de voorsprong nog wel voor de thuisploeg met 20-16. Ook in het tweede kwart blijft het verschil tussen beide ploegen minimaal. Het grootste verschil is 6 punten (27-20) maar via een driepunter van Randell van der Lee en scores van Lisa van den Adel en Gabriëlle van den Bosch haakt de Barendrechtse formatie weer aan (29-27). Tot aan de rust gaat het vervolgens over en weer waarbij Maxime Essenstam met een buzzer-beater de ruststand van 38-36 op het scorebord zet.


zaterdag 15 april 2017 Blue Nation Kids

Onder leiding van Linda Appers kan nu ook de aller jongste jeugd al kennis maken met onze fantastische sport. Dit is geheel gratis. Voor de komende maanden staan er vijf "trainingen" gepland.

Wil je meedoen? Mail dan naar appers11@hotmail.com
 

 

 

 

 


maandag 10 april 2017 Eerste coaches basketballdays 2017 bekend

De eerste coaches die op het kamp komen zijn inmiddels bekend:

 

Linda Appers: 

Martijn_van_Noordenne:__________
Gabrielle van den Bosch: Michel Appers:

 

 


zondag 9 april 2017 Renes/Binnenland walst over Amazone Utrecht heen

De vrouwen van Renes/Binnenland hebben de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Amazone Utrecht zeer overtuigend in een 101-46 winst omgezet. Alleen in het eerste kwart kon de nummer laatst van de Vrouwen Basketball League Renes/Binnenland bijbenen maar daarna zette de thuisploeg de gashandel wagenwijd open en zegevierde na een ruststand van 36-21 met 101-46. Bij Renes/Binnenland scoorden maar liefst 6 speelsters in de dubbele cijfers: Lisa van den Adel (16), Lotte Sant (16), Maxime Essenstam (14), Janine Guijt (14), Inez van Hulsen (13) en Gabriëlle van den Bosch (10). Door deze zege blijft de strijd om de laatste play-off plaats ongemeend spannend tussen Renes/Binnenland en Dozy BV Den Helder. De beslissing zal vallen op zaterdag 22 april als in de laatste reguliere competitiewedstrijd de Helderse formatie op bezoek komt in Barendrecht.

Tegen Amazone Utrecht zijn de coach-rollen bij Renes/Binnenland omgedraaid. Assistent-coach Mitchell Lieveld fungeert als hoofdcoach om zo de laatste stap te kunnen zetten voor het behalen van zijn trainersdiploma, Joost van Rangelrooy is voor deze keer zijn assistent. In het eerste kwart lijkt Renes/Binnenland nog even te moeten wennen aan zowel de coach als de tegenstander want Amazone pakt een 3-8 voorsprong. 


donderdag 6 april 2017 Winst voor VU16-2 na spannende game

Het is VU16-2 gelukt om in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de overwinning in Barendrecht te houden. Tegen Fairmount VU16-1 uit Hendrik-Ido-Ambacht won het na een spannende game met het kleinst mogelijk verschil met 60-59.
 


dinsdag 4 april 2017 RABOBANK LEDEN GEEF UW STEM AAN DE JEUGD VAN CBV BINNENLAND
Wij willen de Rabobank leden vragen om hun (2) stemmen uit te brengen op basketball vereniging Binnenland. Onze jeugd spelers hebben dringend behoefte aan nieuwe ballen. Stem met uw code op deze link en geef uw stem aan Binnenland.
 
Met uw stem helpt u onze jeugd enorm. Daarom namens onze jeugd spelers onze harte dank voor uw steun.